News

Turismul din Hong Kong, afectat de proteste continue

Protestele politice din Hong Kong sunt pe cale să lovească industria turismului, avertizează membri ai sectorului de travel. Lunga săptămână de sărbătoare a Zilei Naţionale a Chinei, cunoscută şi ca Golden Week (Săptămâna de Aur), ar trebui să fie, în mod normal, una dintre cele mai pline perioade ale anului pentru operatorii de turism din China. Cu toate acestea, protestele stradale, în care sute de studenţi îşi strigă public nemulţumirile, ar putea duce la o scădere dramatică a numărului de vizitatori.

Protestatarii sunt nemulţumiţi de hotărârea guvernului Chinez de a ascunde potenţiali candidaţi la poziţia de director executiv al Hong Kong-ului. Protestatarii susţin că acest lucru le neagă drepturile de vot deplin, promise într-un cadru legal implementat în 1997, când Regatul Unit a înapoiat Chinei regiunea autonomă Hong Kong. În mod normal, industria turismului chinez ar trebui să înregistreze zilnic aproximativ 350 de tururi de grupuri din China continentală, cu până la 30 de persoane în fiecare grup.

Permise de călătorie suspendate
Guvernanţii din Statele Unite, Regatul Unit, canada, Franţa, Italia, Germania şi Austria au lansat deja avertizări privind vacanţele în Hong Kong, sfătuind turiştii să evite zonele cu demonstraţii publice şi să urmărească în mod constant ştirile. În acelaşi timp, Beijing a suspendat eliberarea permiselor de călătorie pentru grupurile de turiști de pe continent, care-şi planificau vizite în Hong Kong, însă cei care şi-au programat deja tururile vor putea beneficia de acestea. Vizitatorii chinezi reprezintă aproximativ două treimi din cele 40 de miliarde de dolari realiate anual de industria turismului din Hong Kong. Peste 40 de milioane de vizitatori din China au ajuns în Hong Kong în 2013.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ten − 3 =