News

Turismul internaţional a crescut cu 5%, în prima jumătate a 2014

Sosirile turistice internationale au crescut cu 6.5% în primele cinci luni ale lui 2014, potrivit ultimei statistici UNWTO World Tourism Barometer. Destinaţiile mondiale au primit aproximativ 517 milioane de turisti internationali intre ianuarie-iunie 2014, cu 22 milioane mai mulţi faţă de aceeaşi perioadă a 2013. Creşterea a fost mai mare în America (+6%), aceasta fiind urmata de Asia, de Pacific si de Europa (ambrele cu + 5%). În subregiuni, Asia de Sud şi Europa Nordică (ambele cu + 8%) au înregistrat cele mai bune creşteri, alături de Asia de Nord Est şi Europa Mediteraneană de Sud (ambele având + 7%).

Mai multe exporturi, mai multe locuri de muncă
„Aceste rezultate arată că turismul îşi consolidează performanţa anilor recenţi, furnizând oportunitati economice şi de dezvoltare la nivel mondial. Într-adevăr, în ciuda problemelor economice şi geopolitice, numărul sosirilor turistice internaţionale a crescut, in medie, cu cinci la sută pe an din 2010 încoace, o tendinţă care s-a tradus printr-o mai mare creştere economică, mai multe exporturi şi mai multe locuri de muncă ”, a declarat secretarul general UNWTO, Taleb Rifai.

Până în prezent, rezultatele sunt în conformitate cu previziunile emise de OMT la începutul anului 2014. Pentru întregul an 2014, se aşteaptă ca sosirile turistice internaţionale să înregistreze o creştere de la 4% la 4,5 la sută la nivel mondial, dincolo de previziunile OMT pe termen lung, care arată majorări de 3.8% pe an în perioada 2010-2020.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

14 + eight =