News

Turismul israelian se adaptează pe fondul tensiunilor

În timp ce conflictul Hamas-Israel afectează turismul, Israel rămâne deschis mediului de afaceri, menţinând aceleaşi programe de vizitare a atracţiilor turistice şi a siturilor istorice. Potrivit consului israelian de turism, Eliezer Hod, toate punctele de vizitare sunt deschise publicului în intervale orare normale. Acesta a declarat pentru Travel Mole că, la ora actuală, în jur de 50.000 de turişti se bucură de ospitalitatea locală, de muzeele şi de siturile religioase, ca într-o vacanţă normală. „Sfătuim fiecare turist care intenţionează să viziteze Israel să continuie să-şi plănuiască vacanţa”, a declarat Hod, care se află în Los Angeles şi care se ocupă de marketingul turistic israelian în regiunea Statelor Unite ale Americii de Vest.

„Situaţia actuală a afectat mai mult israelienii decât vizitatorii şi atracţiile turistice. Este o situaţie nefericită care mai mult a perturbat rutina localnicilor, decât orarele turistice. Chiar dacă au existat touroperatori şi câteva grupuri organizatoare care s-au confruntat cu amânări de excursii, noi sfătuim grupurile şi turiştii să aştepte şi să vadă dacă într-adevăr este necesară anularea acestora”.

Eliezer Hod a ţinut să precizeze că agenţiile turistice din țară sunt capabile să adapteze rapid programele turistice pentru a menține siguranța și confortul călătorilor, în cazul unei schimbări de stituaţie. „Ghidurile turistice israeliene sunt extrem de profesioniste și vor ști exact cum să se adapteze unui nou traseu în cazul unor evenimente care împiedică excurisia programată iniţial”, a spus el.

„Odată ajunşi în Israel, le sugerăm turiştilor să se bucure de călătorie şi să accepte orice cerere din partea ghizilor sau a poliţiei israeliene. Chiar şi palestinienii din Bethlehem și Ierihon îşi câştigă existenţa din turism, iar marea majoritate a acestor oameni se alătură altor israelieni care vor să se roage pentru linişte şi pace.”

Comunitățile israeliene arabe din Ierusalim, Nazaret, Canna și Akko au rămas deschise turismului şi turiştilor evrei din Europa, astfel că plajele din Tel-Aviv, Netanya, Herzilya și Haifa încă mai pot fi vizitate. Mai mult, consulul a precizat că, în această perioadă, planificarea unei vacanţe în Israel ar putea însemna un avantaj neaşteptat pentru turişti întrucât preţurile pachetelor şi a serviciilor vor scădea când lucrurile se vor întoarce la normal.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

seventeen + 1 =