News

Turist german ucis în Mombasa

O turistă din Germania a fost împuşcată mortal, joi, în orașul-port Kenya, din Mombasa, iar prietenul acesteia a fost grav rănit şi dus de urgenţă la spital. Tragedia s-a petrecut în acelaşi loc în care un vizitator rus a fost ucis la începutul lunii iulie, de o bandă criminală.

Regiunea de coastă Kenya, care atrage numeroşi turişti cu plajele nisipoase şi oceanul prielnic sporturilor nautice, a fost lovită de o serie de atentate și împușcături stârnite de militanţi şi persoane înarmate din grupul Shabab, legat de Al-Qaida. În ultimele luni, aceştia au ucis zeci de kenyeni, iar populaţia ţării se teme să mai iasă pe stradă. În ciuda promisiunilor şi a măsurilor luate de şefii securităţii naţionale, atacurile continuă şi vieţile a zeci de localnici şi turişti sunt puse zilnic în pericol.

Kenya, cea mai mare economie a Africii de Est, se bazează în special pe turism, câştigând anual aproximativ un miliard dolari din schimburile valutare. Din pricina atacurilor repetate şi a lipsei de siguranţă, agenţiile de turism şi toate companiile colaboratoare acestora stau în tensiune întrucât industria a început să simtă scăderi majore a cererilor și implicit a încasărilor. Odinioară înfloritoare, staţiunile de coastă din Kenya au deja probleme cu gradul de ocupare, acesta fiind îngrijorător de mic în comparaţie cu ultimii ani. Dacă securitatea nu va soluţiona urgent problema, situaţia financiară a ţării va simţi o scădere dramatică şi o mare parte din populaţie riscă să rămână fără locuri de muncă.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

19 − four =