News

UK anunță un regim de vize „mai relaxat”

Sud-africanii și cetățenii Swaziland și Lesotho vor fi scutiți parțial de viza de tranzit pentru călătoriile în Marea Britanie. CAPE TOWN – sud-africani aflați în posesia unei vize canadiene, australiene, de Noua Zeelandă și SUA nu vor mai fi obligați să aibă o viză de tranzit pentru a călătorii prin Marea Britanie, în cazul în care sosesc și pleacă în aceeași zi. Practic, aceștia nu vor mai fi obligați să aibă viză de tranzit dacă au nevoie să treacă prin Marea Britanie pentru a ajunge în alte destinații ale lumii.

Înaltul Comisariat britanic a anunțat marți regulamentul mai „relaxat”, astfel că, începând de luna viitoare, cetățenii din Africa de Sud, Swaziland și Lesotho vor fi scutiți de necesitatea unei vize de tranzit pe o ședere de maximum o zi. Hooman Nouruzi, purtătorul de cuvânt al Înaltului Comisariat britanic, a declarat că, în urma unei revizuiri globale de turism, comisia a găsit vizele dintre țările enumerate mai sus în conformitate cu prevederile regulamentelor de viză din Marea Britanie.

Britanicii scutiți de vize…
„În urma unei reexaminări la nivel mondial, (Marea Britanie) este convinsă că sud-africani care au o viză din aceste țări pot tranzita Marea Britanie pentru a ajunge oriunde în lume, fără a obține o viză de tranzit aeroportuară directă. Sperăm ca acest lucru să încurajeze mai mulți oameni să călătorească prin Marea Britanie”, a mai spus Nouruzi. Cu toate acestea, purtătorul de cuvânt al afacerilor interne, Mayihlome Tshwete, nu s-a arătat prea încântat de această hotărâre. Acesta susține că nu este corect ca turiștii din Marea Britanie să poată sta până la 90 de zile în Africa de Sud fără a necesita viză, în timp ce sud-africanii au nevoie de viză dacă vor să rămână peste noapte în Londra.

… sud-africanii, nu.
„Nu sunt multe de sărbătorit. Cetățenii Marii Britanii încă pot vizita Africa de Sud fără viză, dar sud-africanii au nevoie de viză pentru a vizita Marea Britanie, care, apropo, nici nu este ieftină”, a spus Tshwete. Natalia Rosa, purtător de cuvânt al Ascociației Agenților de Turism a Africii de Sud (Asata), a declarat că, în urmă cu trei ani, când a fost implementată viza de tranzit pentru sud-africani, un număr semnificativ de persoane au solicitat rute alternative de zbor, pentru a ocoli Marea Britanie și, implicit, a economisi banii cheltuiți pe obținerea vizelor. Asata a avut discuții lungi cu consulatul Marii Britanii cu privire la această problemă și, cu toate acestea, viza continuă să fie o problemă pentru sud-africani, care se simt neîndreptățiți.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

18 − 14 =