Destinatii

Un an, 12 vacanțe de lux! Cele mai ieftine destinații turistice din lume

Marți găsești bilete ieftine de avion. Miercuri e o zi perfectă de zbor, iar ianuarie este cea mai ieftină lună pentru vacanțe. Nu te bucura, sunt doar mituri. Probabil au existat câțiva norocoși, însă toate acestea nu sunt o certitudine. Dacă vrei vacanțe cu adevărat ieftine, trebuie să-ți alegi momentul și destinația potrivite. Nu să le nimerești! Noile date de la Booking.com arată care sunt cele mai ieftine destinații de vacanță și în ce luni ale anului.

Potrivit site-ului de rezervări, statistica a fost făcută pe tarifele hoteliere ale destinațiilor, care au scăzut dramatic în unele perioade și au sărit în altele. Booking.com ne spune că poți petrece o vacanță ieftină în Honolulu, în februarie, una în Fort Lauderdale, Florida, în luna mai, și alta în Roma, în luna septembrie. În aceste luni, prețurile hotelurilor scad chiar și cu până la 56 la sută! Așadar, fă-ți temele și hai în vacanțe pe care cu greu ți le poți permite altfel.

Ianuarie: Los Angeles
În luna ianuarie, în Orașul Îngerilor, poți economisi 33% la prețul de cazare. Este luna din an când prețul per noapte la hotelurile de patru stele atinge cel mai mic nivel din an. Astfel, îți rămân bani de cheltuit în restaurante celebre precum Trois Familia sau Otium, un nou spot ambițios, deschis recent lângă Muzeul Broad.

Februarie: Honolulu & Hong Kong
Hawaii este extrem de scump de Anul Nou, însă destul de ieftin de Ziua Îndrăgostiților. Vă vine să credeți? Această destinație plină de romantism scade prețurile la cazare cu până la 40% în februarie – în special în prima săptămână a lunii. Așa că, profită de asta și vezi celebrul Hawaii, la bani puțini.

Cât despre Hong Kong, aici, februarie vine cu ieftiniri pe toate liniile: hotelurile de patru stele lasă prețurile până la 125$ per noapte, iar shoppingul (de toate felurile) este mult mai ieftin – poți spune că e perioada reducerilor, ca-n Paris.

Martie: Flagstaff, Arizona & Buenos Aires
Gândește-te la o escapadă accesibilă la Grand Canyon… sună bine, nu? Iar în martie, și prețurile arată mai bine. Singura problemă este că va trebui să ajungi singur la obiectivele turistice. Din cauza temperaturilor mai scăzute și a lipsei de turiști, este puțin probabil să găsești un ghid sau să ai parte de un tur organizat. Dacă alegi prima săptămână a lunii, vei găsi un hotel confortabil la sub 100 $.

Cât despre Buenos Aires, primăvara este momentul perfect pentru explorare la pas. În această lună găsești cazare de patru stele la mai puțin de 55 $ (pe bune!). Trebuie doar să-ți rezervi biletul de avion din timp (ca să ieși mai ieftin) și gata. Ai o vacanță ieftină, într-o destinație destul de costisitoare.

Aprilie: Chicago & Copenhaga
Teatrul Second City ar trebui să fie pe primul loc în lista de vacanțe de primăvară! Aprilie în Chicago înseamnă prețuri mai mici cu până la 54% față de restul anului, arată Booking.com. Și cum frigul iernii a trecut, te poți plimba de-a lungul lacului Michigan sau poți vizita muzee și restaurante fabuloase.

Dacă, însă, Chicago nu îți face cu ochiul, în aprilie ai și Copenhaga! Din mai până în octombrie, Copenhaga este arhiplin de turiști și, bineînțeles, prețurile sunt mari. Vizitează orașul în aprilie și vei economisi 38% din prețul camerei.

Mai: Londra
O capitală globală nisciodată ieftină, Londra are și ea secretele ei. Ea îți poate oferi o vacanță la prețuri mai mici, dacă te duci după May Day (sărbătoarea bancară). În această perioadă, prețul mediu pe noapte (pentru săptămâna de după sărbătoare) este de 216$. Repet, la patru stele.

Iunie: Beijing
Iunie este luna perfectă pentru o vacanță în Beijing. Vremea este blândă, însă nu exista nici o excursie pe piața internă, ceea ce înseamnă că va trebui să te mulțumești cu plimbări locale. Du-te în această perioadă și așteaptă-te să plătești sub 80 $ pe noapte pentru un hotel de patru stele.

Iulie: Sydney
Vacanța în Sydney în mijlocul verii noastre înseamnă temperaturi rezonabile și economii de 44% la cazare, față de prețurile din vârf de sezon, potrivit datelor Booking.com. Nu lăsa ideea de iarnă în luna iulie să te sperie. Aici, temperaturile rămân plăcute, de peste 15 grade Celsius.

August: Berlin
Capitala culturală a Europei oferăoferte bune de cazare pe toată perioada anului. Cu toate acestea, în luna august, ai prețuri și mai mici la cazare. Prețul unei camere pe noapte va oscina în jurul a 100 $, la hotelurile de patru stele. Dacă, însă, nu ești pretențios, poți găsi și mai ieftin.

Septembrie: Roma
Roma este destinația ideală de vizitat în orice perioadă a anului, dar în septembrie este vacanța aici este mult mai ieftinp. Din moment ce mulți turiști europeni vizitează Roma în luna august, prețurile scad simțitor în septembrie, când străzile sunt ceva mai pustiite. Atunci este momentul când Roma scapă de forfota turistică și revine la normal, hotelurile de patru stele cerând în jur de 130$ pe noapte.

Octombrie: New Orleans
În ultima săptămână a lunii noiembrie, New Orleans are cele mai joase prețuri. Este cel mai bun moment al anului de a-l vizita. Tarifele de cazare coboară la până la 202$, în medie, pe noapte – cu 34 % mai puțin decât săptămâna de Mardi Gras, arată studiul realizat de Booking.com.

Noiembrie: Rio de Janiero
Dacă ajungi în Rio în luna noiembrie, ai șanse mari să prinzi cazare în jurul plajei Copacabana. În această perioadă, temperaturile în Rio de Janiero sunt tocmai bune de plajă, atingând valori de 27 de grade Celsius. Cel mai scump sezon aici este la sfârșitul lunii decembrie, când prețurile sunt cu 37% mai mari.

Decembrie: Frankfurt
Primele două săptămâni din decembrie sunt un moment magic în Frankfurt. Aici se organizează piețe de Crăciun impresionante și diferse festivaluri de basm. Și, în ciuda frumuseții perioadei și a turiștilor care vin, tarifele la hotelurile de patru stele sunt cu 50% mai mici decât în restul anului. Prețul unei nopți de cazare în această perioadă se învârte undeva la112% pe noapte.

Bineînțeles, dacă vrei ceva și mai ieftin, renunță la stelaj și caută un hotel mai la periferia orașului. ÎPrețurile sunt și mai accesibile. Totul e să îți găsești din timp bilet de avion.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

9 + nine =