Destinatii

Un oraș cufundat în istorie: o zi în Kufstein

Un oraș scăldat în cântec, o cetate istorică, cu fațade cu fresce, hanuri vechi de secole și cu unul dintre ultimele telescaune de un pasager din țară. Cufundat în istorie, micul oraș Kufstein a fost puternic contestat de-a lungul secolelor. Mergând pe urmele lui Karl Ganzer, care a lăudat Kufstein în cântecele sale, în special în piesa „Perle Tirols” (Perla Tyrol), am poposit o zi în Kufstein. Acesta este al doilea cel mai mare oraș din Tirol.

O zi în Kufstein

Odihnindu-se la poalele muntelui Kaiser și încoronat de o cetate, fundalul oașului Kufstein este ca o pictură dintr-o carte.

Vizitează: Cetatea Kufstein

Cu istoria sa veche de 30.000 de ani și rădăcini culturale bogate, orașul în sine este fascinant. Intregul său peisaj este dominat de Cetatea Kufstein, care te marchează prin frumusețe și atitudine, așa cum o făcea și în urmă cu sute de ani!

Fiind cea mai faimoasă atracție a Kufstein, cetatea, cu turnurile sale înalte, merită vizitată. După anul 1504, când orașul și cetatea au fost asediate și cucerite de împăratul Maximilian I, multe clădiri au fost restaurate cu dragoste. Iar astăzi detaliile sale ilustrează întreaga sa poveste.

O zi în Kufstein te cufundă în istorie și îți trezește plăcerea de a descoperi granița îmbinării trecutului cu detaliile secolului 21. Iată ce poți face într-o zi în Kufstein.

Descoperă: Cartierul Cultural al Kufstein

Cartierul Cultural Kufstein este unul modern și, totodată, casa atracțiilor istorice. În urmă cu doi ani, fosta clădire istorică numită „Laadhaus” a fost înlocuită cu o structură modernă care găzduiește noul ARTE City Hotel. Mentionam ca aceasta a găzduit o săpunărie și o fabrică imperială de tutun.

Aici oaspeții se pot bucura de micul dejun la barul învecinat „Vitus und Urban”, un loc elegant. Din fericire, micul dejun de aici este un deliciu și poate fi comandat atât de oaspeții hotelului, cât și de oaspeții altor hoteluri, pentru 15 euro. Ajuns aici, vizitează Teatrul Contemporant care poate găzdui 175 de vizitatori.

Plimbă-te: Römerhofgasse Lane

Nu departe de Cartierul Cultural, o simplă plimbare la pas te duce de-a lungul Römerhofgasse. Un culoar medieval, reconstruit cu arcade suspendate, felinare și fațade fresco.

Este un loc minunat, în care simți cultura locală datorită detaliilor arhitecturale și a mulțmilor de suveniruri tradiționale. Pe traseu vei întâlni restaurantul Auracher Löchl și Batzenhäusl Schicketanz, unde te vei simți profund cufundat în istorie.

Batzenhäusl, Kufstein, este cea mai veche cramă, amenajată cu picturi murale vesele. Cuibărită în stânci, sub cetate, această vizuină în vârstă de 530 de ani, este amenajată cu fragmente de ghiulele din secolul al-16-lea.

Ia-ți o pauză: Auracher Löchl

Puține proprietăți de cazare se pot compara cu „Auracher Löchl”, care întâmpină oaspeți de peste 600 de ani. Savurează gustul și varietatea mâncărurilor lor consistente. Recomandam „Kasspatzln” – un soi de paste din brânză, versiunea tiroleză a unui fel de mâncare cu tăiței, făcute din ouă și făină, apoi amestecate cu ceapă prăjită și brânzeturi aromate, care se topesc laolaltă.

Dintr-un salon al hotelului, poți vedea o parte din „Stollen 1930” – un templu elegant pentru petrecăreți și iubitori de gin. Mai mult, la Auracher Löchl vei vedea un pod minuscul. Se întinde spre Römerhofgasse Lane, conectând Auracher Löchl la Hotelul Träumerei # 8 (fostul Auracher Löchl Hotel).

Acesta are cel mai mic restaurant din lume, construit în unul dintre cele mai romantice poduri din lume – locul perfect pentru o cină cu un meniu somptuos, de 5 stele (rezervările se fac cu o lună în avans).

Oprește-te: Karl Ganzer Memorial

Lângă Auracher Löchl Inn vei găsi un memorial dedicat unuia dintre cei mai celebri fii ai lui Kufstein: Karl Ganzer. În 1946, Karl Ganzer a compus slava Kufstein, în hitul său care a făcut înconuurul lumii „Perle Tirols” (Perla Tyrol).

Ascultă: Orga Eroilor

Cetatea Kufstein este la o scurtă plimbare de la Römerhofgasse. Din 1931, Turnul Cetățenilor din Cetatea Kufstein impresionează cu cea mai mare orgă din lume, Orga Eroilor.

Sunetul creat de acest remarcabil instrument se aude de la mile depărtare. Se cântă zilnic la orgă, la ora 12:00 (și la 18:00 în lunile iulie și august). Cu cele 4.307 de conducte și 46 de registre, Orga Eroilor este cea mai mare orgă în aer liber din lume.

Concertul poate fi urmărit cel mai bine din curtea acoperită, unde îl poți vedea și pe artistul Hans Berger, interpretând melodia sa preferată.

Experimentează: Cetatea Kufstein

Accesibil cu un funicular sticlos, spectaculos, cetatea este cea mai importantă atracție a orașului. Începând din secolul al XIII-lea, Austria și Bavaria au luptat pentru această cetate, iar Împăratul Maximilian I a reușit, în cele din urmă, să pună stămânire pe castel.

În 1504, el a asediat castelul și a atacat bavarezii cu două tunuri numite Purlepaus și Weckauf – turnuri aduse la Kufstein din Innsbruck, pe o plută, pe râul Inn.

După cucerirea, împăratul Maximilian a transformat castelulîn fortăreața puternică existentă astăzi. Ea este o locație populară pentru expoziții, concerte și spectacole de teatru.

Bucură-te de: Kaffeehaus Bohne

Încântătorul Kaffeehaus Bohne se află în afara orașului istoric vechi. Aflată într-o lojă veche de 270 de ani, restaurată în detaliu, această cafenea minunată oferă un refugiu turiștilor bosiți de explorare.

Este un local idilic, unde să te oprești un moment și să admiri lumea cu trece, bucurându-te totodată de compania unei cafele proaspăt măcinate.

Privește: Fabricarea din sticlă Riedl

Exclusiv Riedel articole din sticlă adaugă o liniuță de sofisticare la orice masă: Firma austriacă de sticlă este practică sinonimă cu cele mai bune pahare de vin lucrate manual.

Riedel Glass Blowing Works Kufstein este o destinație plină de satisfacții și de inspirație, fiind locul în care descoperi suflul artei vechi, de 2.000 de ani, de prelucrare a sticlei.

Explorează de la est la vest

Kufstein este înconjurat de numeroase sate mici, care leagă Rezervațiile Naturale ale Munților Kaiser din est, cu lacurile și dealurile aflate la vest.

Cel mai proeminent este satul Erl, casa Festivalului Erl Tirol, care se concentrează pe muzica lui Richard Wagner.

Festivalul atrage o mulțime de entuziaști cunoscători de muzică clasică, în timpul ambelor sezoane de vară și de iarnă. De asemenea, o experiență culinară creativă așteaptă meseni la Gasthaus Blaue Quelle în Erl.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5,00 out of 5)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

20 + sixteen =