Top Destinatii Top Travel

Unde să mai călătorim în 2016?

Zagreb, Croația
Capitala Croației, Zagreb – a cărei frumusețe este deseori umbrită de insulele si coasta Mării Adriatice – înflorește ca destinație turistică. Vara trecută au avut loc o mulțime de evenimente de inaugurare în minunatul oraș verde, inclusiv două muzee mai neobișnuite: Muzeul Torturii (în ciuda numelui său, este un obiectiv destul de distractiv) și excentricul Muzeu al Iluziilor.
52160061
Zagreb a devenit și un adevărat competitor în ceea ce privește scena culinară a Europei, cu o “recoltă” de bistrouri nou-inaugurate, cum ar fi Johann Franck (în centru), Sherry’s Wines and Bites (într-o curte lângă Britanski Trg – Piața Britanică), și artisticul Divas pe strada Martićeva. Zona Martićeva este cea care trece prin cea mai mare dezvoltare datorită reperurilor arhitecturale, magazinelor specializate, magazinelor de design și a studiourilor de artă.
Începând cu mijlocul lunii iunie, aici este programat Design District Zagreb, susținut de echipa din spatele magazinului Croatian Design Superstore, ce va include galerii de artă, worksshopuri, vizite în studio și cine ce vor avea loc în apartamente scoase din uz, curți vacante și magazine închise.
Tot anul acesta va fi inaugurat și noul terminal pentru pasageri la aeroportul Zagreb, o investiție de câteva milioane de euro ce va crește capacitatea acestuia la 5 milioane de pasageri pe an (în prezent fiind de 2 milioane).

Galle, Sri Lanka
2100751
Ceea ce era o dată doar un loc de pauză pe ruta Drumului Mirodeniilor al marinarilor gălăgioși, este acum Galle, la o distanță de numai o oră din Colombo, drum ușor de parcurs. Merită o vizită, măcar pentru admirarea fortului de sec 17 (si sitului UNESCO), oficiilor municipale, locurilor de rugăciune și a caselor ce se vând pe milioane de dolari. Mașinile de epocă stau lângă ziduri decolorate, dându-i orașului un aer Havanez.
Vis-a-vis de fort se află un stadion internațional de cricket – la malul mării – cu un program încărcat de meciuri. Galle este încărcat acum cu hoteluri, de la marele Jetwing Lighthouse pe plajă, realizat de arhitectul Geoffrey Bawa, la noul boutique 42 Lighthouse Street în port. Simte gustul artei locale la Galeriile de Artă Hempel Galleries! Festivalul Literar din Galle revine după 3 ani, va avea loc între 13 și 18 ianuarie și va umple atmosfera orașului cu poezie și reprezentații live.

Detroit, Michigan, SUA
602583
În câțiva ani scurți, Detroit s-a transformat dintr-o zonă de evitat într-o poveste de succes, și acum se auto-intitulează ca „Orașul American cu cea mai bună revenire”. Acest lucru este mai mult decât simplu marketing – fostele întinderi dezolante de pe malul râului, străzile orașului șo clădirile au fost refăcute și de localici și de călători. Primul Aloft Hotel din Michigan este deschis în clădirea istorică David Whitney, iar Detroit Marriott de la Renaissance Centre tocmai a dezvăluit costul renovării de 30 de milioane de dolari. Chiar și fostul centru al departamentului de pompieri vis-a-vis de Cobo Center va fi refăcut sub forma Hotelului Foundation, un boutique de 100 de camere.
În afară de nenumăratele hoteluri ce sunt acum în oraș, vei găsi multe alte locuri pe care să le vizitezi, cum ar fi parcul West Riverfront, excelent pentru jogging, cycling și pescuit; mai există DNR Outdoor Adventure Center, cu un acvariu cu apa proaspătă, o cascadă artificială și copaci pentru cățărat.
Aproximativ 100 de noi restaurante, berării și distilerii, au fost deschise în ultimii doi ani (cum ar fi Detroit Water Ice Factory sau Kuzzo’s Chicken & Waffles), și mult mai multe își așteaptă rândul.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eleven − 7 =