Articole recente News

Unde și de ce să-ți faci asigurare de călătorie

Un număr îngrijorător de turiști merg în India fără asigurare de călătorie, deși aceasta este o țară unde poți intra cu lejeritate în probleme. 18% dintre călătorii care au vizitat India pe o perioadă mai lungă au trecut prin momente dificile în timpul șederii lor. Aproape un sfert din călătorii pe distanțe lungi (29%) recunosc că fac turul Indiei fără asigurare de călătorie, acesta fiind un procent mai mare față de oricare altă destinație, arată un stiudiu realizat recent. Studiul realizat de Post Office, a mai arătat că 18% dintre turiștii care au vizitat de curând India, într-o călătorie de durată, au întâmpinat dificultăți în timpul șederii lor.

Africa, India și Oceanul Indian
Dubai (23%), Kenya și Mauritius (ambele 22%) și Sri Lanka (21%) au fost următoarele trei destinații unde există o mare probabilitate ca turiștii să călătorească fără asigurare de călătorie, sugerează studiul Post Office. Și în Mauritius și Sri Lanka turiștii s-au confruntat cu numeroase probleme, studiul arătând că 21, respectiv 23% dintre aceștia au probleme precum furturi și prejudicii. Pe scurt, cele mai multe probleme de sănătate, furturi și prejudicii au fost raportate în India, Oceanul Indian și în Africa. În ciuda studiului, puțin turiști țin cont de aceste cifre, ignorând în totalitate posibilitatea de a încheia orice tip de asigurare de călătorie.

SUA și Canada, printre cele mai sigure
Comparativ cu aceste destinații, turiștii au întâmpinat mai puține probleme în țările care nu se află pe „lista de risc”, precum SUA și Canada (6% și respectiv 5%). „Este îngrijorător faptul că țările în care cei mai mulți turiști aleg să meargă fără asigurare de călătorie, precum India, Sri Lanka și Mauritius, sunt cele care, conform studiului, prezintă cele mai mari riscuri, precum nevoia unui tratament medical, pierderea unor bunuri valoroase sau furtul acestora”, a declarat Paul Havenhand , șef de asigurare de călătorie de la Post Office.

„Dacă plănuiești să mergi într-o vacanță de iarnă, într-o destinație exotică, este vital să îți închei o asigurare de călătorie, cu ajutorul căreia să fii acoperit și să poți sta liniștit în orice situație, chiar dacă ești la mii sau sute de kilometri de casă. Evită să închei o asigurare de călătorie ieftină care te-ar putea lăsa total expus în cazul vreunei probleme.”

Furturi, leziuni, boală – în top nenorociri
Călătorii cu vârste sub 35 de ani sunt supuși celor mai mari factori de risc, fiind pe locul trei la admiterea că merg în vacanțe fără asigurare de călătorie, arată studiul. Cei care s-au asigurat și au venit să facă o reclamație, cel mai răspândit motiv unic a fost o boală, care a necesitat tratament medical (35%). Un procent aproape la fel de mare (31%) a necesitat tratament pentru leziuni accidentale, în timp ce unul dintre cinci persoane a avut nevoie de tratament pentru leziuni cauzate de sporturi. Un procent de 15% a necesitat repatrierea în Regatul Unit din cauza îmbolnăvirii și un procent de 15% a necesitat transportul cu ambulanța aeriană – una dintre cele mai scumpe lucruri de care poți beneficia cu o asigurare de călătorie.

Chiar dacă în cadrul studiului au fost prezentate țările cu cele mai mari riscuri, în orice destinație a lumii poți o fi victima accidentelor, a furturilor sau a bolilor. Tocmai de aceea, este recomandat să-ți închei o asigurare de călătorie în orice loc din lume te-ai decide să-ți petreci vacanța.

Gina Rotaru

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

four × 5 =