News

Vara în Berlin: sporturi extreme, muzică şi gastronomie

Fie că iubeşti sporturile extreme, evenimentele culturale neobişnuite sau peisajele naturale: vacanţa de vară în Berlin oferă ceva pentru fiecare. Cel mai important eveniment sportiv al verii este maratonul „100Meilen Berlin”, din 16 şi 17 august, organizat în memoria numeroaselor victime ale Zidului Berlinului. Anul acesta, traseul se întinde pe 160.9 km, de-a lungul fostei granițe dintre Berlinul de Est şi Vest, iar întregul maraton îi este dedicat lui Peter Fechter, ucis într-o încercare eşuată de evadare, în 1962. În cadrul evenimentului, organizatorii aşteaptă aproximativ 300 de participanți, printre care se va afla şi câştigătorul de anul trecut – Peter Flock din statul Turingia – care a parcurs cei 160.9 km în 15 ore și 53 minute.

Expoziţii în aer liber
Cei care nu se înghesuie la astfel de provocări extreme pot merge la expoziţia „Garden-Border-Garden”. Aici poţi vedea lacurile şi parcurile din Patrimoniului Mondial UNESCO, aflate odată între Berlinul de Vest şi Potsdam şi restaurate după căderea Zidului. Altee expoziţii din jurul oraşului se adresează diviziei de 45 de ani a oraşului, modalităţilor de trecere a Zidului şi modului în care aliaţii au schimbat aşezarea în deceniile de după Al doilea Război Mondial. Cel mai mare eveniment istoric al anului va marca 25 de ani de la căderea Zidului Berlinului si va avea loc în 7-9 noiembrie, când peste 8.000 de baloane vor ilumina cerul oraşului, de-a lungul a 15 km de la fosta graniţă.

Wassermusik festival
Anualul Festival Wassermusik, de la Haus der Kulturen der Welt, va înregistra o premieră, redând muzică pentru portughezi, sub motto-ul „Lusofonia”. Alte evenimente muzicale în aer liber includ o producţie de Mozart „Flautul fermecat”, organizată special în 23 august, pentru Waldbühne, și „Viva la Musica” a Marzahn de Garten der Welt, din 30 august, care se va finaliza cu un foc imens de artificii. Şi, peste toate, ca parte a seriei „Young Euro Classic”, Admiralspalast va găzdui în 10 august cele mai bune orchestre de tineri din lume vor reda o gamă variată de stiluri muzicale, de la clasica operă şi până la ritmul dansului modern.

Excursie gastronomică în jurul lumii
Din programul verii nu lipsesc nici gurmanzii, care se pot îndeletnicii cu inovaţii culinare în restaurantul-barcă berlinez „Hauptstadtkoffer Gode Wind”, din Rummelsburger Bucht. De asemenea, în fiecare duminică din vară „Village Market”, de la fostul magazin est-german de reparaţii căi ferate din Friedrichshain, îşi invită oaspeţii la o excursie gastronomică în jurul lumii, însoţită de muzică şi diferite spectacole live. Iar după toate acestea, o experienţă nocturnă specială la care să asişti este spectacolul de lumini „More Sky”, organizat anul acesta în memoria artistului avant-garde Otto Piene, în apropiere de Potsdamer Platz. Proiecţiile celor peste 1.000 de lamele din sticlă pictate manual vor fi expuse pe întreaga suprafaţă exterioară a Galeriei Nationale Neue între orele 22:00-3:00 dimineaţa.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × 4 =