News

Vive le tourisme! Franţa rămâne cea mai vizitată ţară din lume!

Organizația Mondială a Turismului, deţinută de guvernul francez, a confirmat că Franţa rămâne în continuare cea mai vizitată ţară din lume. Statisticile din 2013 ale organizaţiei au fost făcute publice, ieri, de Directia Generală a Competitivităţii în Industria Serviciilor, iar ele arată că Franța a fost singura țară din lume care, în 2013, a primit peste 80 de milioane de turiști. Vestea a fost primită cu bucurie de unele publicații franceze, precum Le Figaro, care şi-a exprimat entuziasmul exclamând “Cocorico!”, la auzul că un total de 84.700.000 de vizitatori au ales Franţa pentru vacanţele din 2013.

Locul doi: Statele Unite ale Americii
Cifrele reprezintă o creștere de 2% față de anul precedent, înregistrându-se o majorare mai rapidă a numărului de înnoptări, care a urcat cu 4% faţă de anul trecut. Pe locul al doilea se află Statele Unite ale Americii, a doua putere în turismul mondial. Aceasta a înregistrat în 2013 aproximativ 69.8 milioane de turişti. În acest an, în topul celor mai populare ţări din lume s-au simţit schimbări minore, cu Spania (60.7 milioane) recâştigând locul al treilea, pierdut de China (55.7 milioane). Marea Britanie s-a clasat pe locul al optulea, cu un total de 31,2 milioane de turişti în 2013.

Deşi au existat numeroase dezbateri privind cel mai vizitat oraş din lume – cu politicieni de rang înalt din Londra şi Paris – cifrele nu lasă loc de îndoială privind ţara câştigătoare, Franţa depăşind Statele Unite ale Americii, cu 15 milioane de turişti. Cifrele arată că, anual, tot mai mulţi turiştii aleg Franţa ca destinaţie de vacanţă, iar acest lucru pare să se datoreze imaginii romantice şi ofertante a ţării.

Gina Rotaru

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five − three =