Travel Magazine

Zborurile frecvente cauzează obezitate

Cel puţin asta arată testele apărute în publicaţia Cell journal. Potrivit acestora, pasagerii zborurilor lungi şi frecvente sunt predispuşi la obezitate din cauza schimbării fusului orar, ce dă peste cap întregul sistem de intestinal. Oamenii de ştiinţă pretind că au descoperit un ritm circadian puternic în rândul organismelor care trăiesc în intestin, perturbat la schimbarea fusului orar. Aparent, microbii din intestin pot calcula timpul, nu de la lumina soarelui, ci de la ceea ce mâncăm. Aceştia răspund la schimbarea de alimentaţie adaptându-şi circurile în funcţie de ora mesei.

Boli asociate cu diabetul
Testele de laborator, efectuate pe şoareci, au constatat că aceştia au mâncat mult mai haotic după ce au fost transportaţi în zone cu fusuri orare diferite. Potrivit rezultatelor, şoarecii au luat în greutate şi au dezvoltat probleme metabolice asociate cu diabetul. Astfel că, pentru menţinerea unei microflore intestinale echilibrate, oamenii de ştiinţă au dezvoltat un probiotic special pentru turiştii care străbat trasee lungi cu avionul, schimbând fusul orar cu care organismul era obişnuit.

Revista Cell
Cell este o revistă ştiinţifică, cunoscută la nivel mondial pentru publicarea lucrărilor de cercetare, într-o gamă largă de discipline din cadrul ştiinţelor vieţii. Domeniile acoperite includ biologia moleculară, biologia celulară, sistemele de biologie, celule, biologia de dezvoltare, genetică şi genomică, proteomică stem, cercetare cancer, imunologie, neuroscience, biologie structurală, microbiologie, virusologie, fiziologie, biofizică şi biologie computaţională. Revista a fost înfiinţată în 1974 de Benjamin Lewin şi este scoasă pe piaţă bilunar de Cell Press, o amprentă a Elsevier.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *