News

Zeci de turişti infectaţi cu bacterii în Menorca şi Mallorca

O bacterie care provoacă vărsături a lovit două staţiuni spaniole importante, distrugând vacanţele a zeci de familii. În jur de 70 de turiști britanici au fost afectaţi de o bacterie în stațiunile din Mallorca și Menorca. Britanicii descriu scenele „ca un film de groază”. Peste 50 dintre bolnavi erau cazaţi la hotelul Club Mac Alcudia, Mallorca, iar 20, la Stil Victoria Playa, Menorca. Ştirea vine după ce peste 100 de turişti britanici cazaţi într-un resort de patru stele Sharm el Sheikh, Egipt, au fost infectaţi cu o altă bacterie, în cazul lor fiind necesară aplicarea unui tratament intravenos.

Două hoteluri, sub ancheta autorităţilor
Potrivit autorităţilor, avocaţii au fost „inundaţi” cu plângeri referitoare la hotelul all inclusive Club Mac Alcudia din Mallorca, Spania, unde o mamă a fost nevoită să-şi ducă fiica de trei ani de urgenţă la spital. Aceasta a postat pe reţelele de socializare o imagine cu copila pe patul de spital şi precizează că bacteria i-a afectat toată familia: pe ea, pe fiul şi pe partenerul ei. „A fost prima noastră vacanță în familie şi a fost de-a dreptul traumatizantă. Oamenii bolnavi erau peste tot, erau copii care vomitau peste tot, pe scări, peste tot”, a declarat femeia (Emma Watkins), pentru MailOnline.

Igienă alimentară precară
În urma ştirilor privind bacteriile infecţioase, mulţi foşti turişti ai hotelurilor menţionate şi-au povestit experienţele pe Tripadvisor. O femeie susţine că 16 din 20 de persoane aflate în grupul cu care şi-a petrecut vacanţa la Stil Victoria Playa, Menorca, s-au confruntat într-o săptămână cu vărsături violente și diaree. În timp ce unele companii de travel susţin că acestea sunt simptome asemănătoare cu cele provocate de viruşi, unele persoane dau vina pe igiena alimentară precară a celor două hoteluri. Până la soluţionarea problemei, autorităţile au deschis o anchetă pentru a depista provenienţa bolii.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

18 − fifteen =