News

Cel mai aglomerat aeroport din lume? Atlanta ia titlul, din nou

Aeroportul Internațional Hartsfield-Jackson din Atlanta a câștigat pentru al 18-lea an consecutiv titlul de „Cel mai aglomerat aeroport din lume”. Acest lucru a fost confirmat săptămâna trecută, când un grup comercial al Consiliului Internațional al Aeroporturilor (ACI) a finalizat numărătoarea pasagerilor care au străbătut aeroportul de-a lungul anului 2015.

Clasamentele oficiale sunt la fel cu datele preliminare oferite de ACI la începutul acestui an, Atlanta obținând nr. 1 în clasamentul oficial și devenind totodată primul aeroport din lume care a procesat 100 de milioane de pasageri într-un an calendaristic. În 2015, numărul pasagerilor din Atlanta a fost de 101.491.106, cu 5.5% mai mare față de 2014.

100 de milioane de pasageri într-un an

Această reușită se datorează și strategiei conducerii aeroportului, în continuă perfecționare. Aeroportul Internațonal Hartsfield-Jackson și-a consolidat poziția în top și prin „mișcări de aeronave” – o măsură care arată cât de aglomerat este un aeroport.

„Mișcările” se referă la numărul de decolări și aterizări pe un aeroport, iar Hartsfield-Jackson este se menține în top și la această categorie. În 2014, pentru o scută perioadă de timp, el a pierdut titlul pentru cele mai multe „mișcări” către Chicago O’Hare, dar și-a revenit rapid cu Illinois, destinație pe care a rămas singur în 2015.

Aeroportul Internațonal Hartsfield-Jackson este cel mai aglomerat hub

Aeroportul Internațonal Hartsfield-Jackson este cel mai aglomerat hub pentru Delta Air Lines, care operează acolo un nod masiv de legătură.

Atlanta a beneficiat enorm de locația sa strategică, fiind un un nod major de legătură și un port important de intrare în America de Nord. Aeroportul este la un zbor de două ore, pentru 80% din populația din Statele Unite ale Americii”, a declarat ACI.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × two =