Top sezon Top Travel

Cele mai bizare gadgeturi de travel din lume

Sandale detectoare de metal, valize autopropulsate și baghete anti microbi… acestea sunt doar câteva dintre cele mai ciudate gadgeturi destinate turiștilot. Imaginează-te că te plimbi pe străzile aglomerate ale unui oraș turistic, unde riști să te lovești de hoți de buzunare. Te bucuri de peisaj, dar stai cu teama că poți deveni oricând o țintă și că poți rămâne fără acte sau fără banii de buzunar. Ce-ar fi, însă, dacă ar exista un gadget care să-ți țină lucrurile personale departe de degetele lipicioase ale hoților de buzunare? Ei bine, chiar există.

Nu unul, ci chiar numeroase. Printre cele mai renumite este alarma Doberman Mini Mobile, al cărei țiuit ajunge la 95 de decibeli când hoțul pune mâna pe bunurile tale. În zilele noastre, pare să existe un produs ciudat pentru orice tip de călător: germaphobe, security freak, plictisit, inconștient și mulți, mulți alții. Care sunt cele mai ciudate?

Sandalele detectoare de metal
Cadoul perfect pentru turiștii porniți în căutare de comori. Nu credeați că mai există așa ceva? Ei bine, v-ați înșelat. Sunt mulți care își aleg destinațiile în funcție de legende și își petrec timpul pe plajele de nisip din Caraibe, cu gadgetul la purtător. Unde mai pui că, dacă nu mergi în Caraibe, poți alege să le porți pe străzile Romei, unde sigur vei aduna ceva mărunțiș. Doar că riști să pari nebun.

Tricou dotat cu USB cu aer condiționat
Conectează acest tricou la un laptop și… începe ventilația. Acest gadget este perfect în zonele aglomerate, precum aeroporturi, unde aerul este adesea greoi, iar pielea devine lipicioasă. Dacă nu ai o priză la îndemână, îți trebuie doar patru baterii AA, pe care le găsești la aproape orice magazin. Vei fi un om fericit indiferent de temperatură.

Urinelle
Ideea unor conuri biodegradabile, care permit femeilor să-și facă nevoile din picioare – pentru a nu atinge capacul toatelei publice, oriunde ar fi ea, dar și pentru a nu mai sta ghemuite deasupra lui, ar putea să-ți dea fiori. Cu toate acestea, Urinelle a prins de minune la turiști, cererea fiind destul de mare pe piața din străinătate. Cât despre preț: 9.50 dolari pentru un pachet de șapte conuri.

HumidiFlyer
O mască de aer din plastic, asemănătoare cu cea de pe masa de operații! Ai purta-o? Unii o fac, în special în timpul zborurilor. Inventatorul, un însoțitor de bord, susține că masca menține aerul respirabil umed, reducând problemele sinusurilor și implicit problemele de respirație, dacă este folosită timp îndelungat.

BeltzBib sau… bonețica
Nu trebuie să-ți mai faci griji că te stropești cu mâncare în timpul zborurilor sau în autocare. Această bonețică-salopetă, cu ghiozdănel ca de marsupiu, te ferește de toată murdăria. Trebuie doar să o fixezi în jurul gâtului și toate frimuturile și resturile se vor strânge în buzunarul ei. Acest gadget a prins de minune la americani, în special la iubitorii de cartofi prăjiți.

Ceas-telefon cu touch screen
Dacă te-ai visat erau ca în desenele animate Inspector Gadget, ale anilor 1980, acest Gizmo vorbăreț este clar perntru tine. Funcționează pe aceeași rețea tri-band ca telefoanele mobile și poate fi folosit oriunde pe pământ. Însă, pentru a evita privirile sceptice, îți recomandăm să vorbești la încheietura mâinii, eventual în camera de hotel.

Alarma de hoți de buzunare
Doberman Security îți ține portofelul și telefonul mobil în siguranță. Datorită sistemului de agățare, dacă cineva încearcă să îți ia telefonul sau portofelul din buzunar, hoțul, tu și chiar cei cu deficiențe de auz din jurul tău vor auzi cu țiuie alarma la 95 de decibeli (mai zgomotoasă decât o mașină de tuns iarba). Prețul: în jur de 0.90 de dolari.

Saună portabilă
Această saună este propulsată de două încălzitoare cu infraroșu de 600 de wați care creează temperaturi încinse ca într-o saună autentică. Utilizatorii stau în interiorul carcasei, pe un scaun pliabil care vine la pachet cu sauna, și chiar pot citi o carte în timpul ședinței, putând scoate mâinile din „carcasă” prin două orificii laterale, special concepute în acest sens.

Perna Struț
Este un dispozitiv portabil despre care inventatorii spun că „îți asigură un somn profund oricând, oriunde”, inclusiv în aeroporturile aglomerate și în avioane. Umplute cu un material sintetic – „pentru performanță maximă și luminozitate”, perna are două găuri: una, pe unde să-ți bagi capul, și alta pe unde să respiri. De asemenea, are două orificii în care să-ți poți introduce mâinile, în caz că ți-e frig sau vrei să dormi cu capul pe masă.

Banda „b-turist”
O invenție ciudată, dintr-o stofă elastică pe care să o prinzi între tetierele scaunelor, Aceasta permite pasagerilor să „mănânce în liniște, să citească o carte, să vadă un film și să doarmă fără a fi deranjat”, în propria lor zonă privată. Creat de Idan Noyberg și Gal Bulka, doi absolvenți de la Academia Bezalel de Artă și Design din Israel, acest gadget este caracterizat ca fiind ușor de ambalat și se potrivivește în numeroase locuri, nu doar la scaunele avioanelor.

Gina Rotaru

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

15 − 8 =