Articole recente News

Compania Owners Direct criticată pentru taxele impuse

Owners Direct, o importantă companie care se ocupă cu închirierea caselor de vacanță, se confruntă cu o reacție puternic ostilă din partea proprietarilor, din cauza impunerii unei taxe de rezervare pentru clienți.

Compania este parte a Grupului Expedia și acum percepe clienților care închiriază o casă de vacanță prin intermediul site-ului o taxă pentru servicii cuprinsă între 4% și 8%. Dar compania taxează și proprietarii cu aceeași sumă anual pentru a-i promova.

Owners Direct pretinde că sumă rezultată din aceste taxe se va investi în campanii de brand marketing, create pentru a consolida încrederea clienților și de asemenea, în îmbunătățirea tehnologiei. Compania declară că taxa aduce ca beneficiu o “Garanție a Siguranței Rezervarii”, dar proprietarii spun că oricum clienții care achită cu cardul sunt protejați.

Proprietarii au acuzat compania că este avară și că noile taxe vor alunga clienții. Mulți dintre proprietari și-au exprimat nemulțumirile pe site-ul Trustpilot, susținând că nu au fost informați despre aceste schimbări atunci când și-au înnoit abonamentele de colaborare. Unii susțin că au observat o scădere bruscă a cererilor de când a fost introdusă taxa, iar alții sunt îngrijorați că oaspeții vor crede că taxa a fost impusă chiar de ei. Aceștia au făcut o pagină de Facebook prin care au cerut clienților să semneze o petiție online de respingere a taxei introduse.

Proprietarul Paul Stephenson a declarat următoarele: “Am de foarte mulți ani o casă de vacanță în Franța și eram foarte mulțumit de serviciile celor de la Owners Direct, dar schimbările recente au creat confuzie și panică în rândul proprietarilor care nu vor ca oaspeții să plătească mai mult decât trebuie.” Stephenson a fost atât de indignat de această situație, încât a devenit partener al unei mici companii care se ocupă cu închirierea caselor de vacanță (gites.co.uk), axându-se pe Franța. Acesta a promis să nu introducă niciodată o taxă de rezervare.

Purtătoarea de cuvânt a companiei Owners Direct a declarat că după ce au făcut un sondaj de opinie printre clienți, a rezultat că aceștia sunt “mai mult decât fericiti” să plătească această taxă “dacă asta ne face parteneri de încredere pentru închirierea unei case de vacanță.” Aceasta a mai spus că taxa impusă de companie este cea mai mică de pe piața de profil și că este utilizată “pentru a proteja și mai mult clienții de potențiale riscuri de fraudă.”

 

Larisa Țițirigă

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

20 + fifteen =