News

Croazierele fluviale în Europa cresc în popularitate

Popularitatea croazierelor pe râuri continuă să crească datorită numărului de pasageri americani care optează pentru o astfel de vacanță pe apele Europei. Creșterea înregistrată în 2014 a fost de 6%, potrivit raportului lansat de CLIA UK & Ireland, iar crșterea pare să se mențină, acest lucru sesizându-se prin cerierile înregistrate în primul trimestru al anului. Numărul pasagerilor britanici care aleg croazierele pe râurile Europei a crescut cu peste 8.000, anul 2014 înregistrând o cifră de 139.000 de pasageri.

Creșteri de până la 55%
Astfel, Europa rămâne de departe cea mai populară regiune de vacanță pentru călătorii din Regatul Unit, aceștia însumând 86% din toți pasagerii acestor excursii. În cadrul continentului, popularitatea fluviului Dunărea continuă să crească, înregistrând anul trecut cu 41% mai mulți călători britanici față de 2013, în timp ce cererile pentru croazierele pe râurile Dunăre și Rin au crescut cu 37%.

Croazierele pe râurile Rusiei au simțit și ele o mai mare popularitate, urcând 15 procente, în timp ce croazierele pe râuri afiliate ca Mekong au crescut cu 55%, iar în India croazierele pe râurile Ganges și Brahmaputra au înregistrat o creștere a pasagerilor cu 24%. Cheia acestor creșteri pare a fi evoluția experienței de vacanță datorită implementărilor a noi nave mai mari, amenajate cu și mai multe facilități.

Navele de croaziere fluviale europene, în dezvoltare continuă
O treime din navele de croazieră fluviale europene au fost construite în ultimii zece ani – un sfert în ultimii cinci. Acestea oferă multiple facilități de luat masa, facilități spa și o gamă largă de cabine cu balcoane, menite să transforme apropie experiența croazierelor fluviale de experiența oferită de navele de croaziere pe ocean.

Andy Harmer, directorul CLIA UK & Ireland, a declarat: „Cu o investiție continuă în noi facilități, nave mai inovatoare și o diversificare a intinerariilor în Europa și mai departe, nu este nicio supriză că tot mai mulți pasageri americani optează pentru croazierele fluviale ca destinații de vacanță.”

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 × four =