Destinatii Top sezon

Destinație de vacanță. De ce Kusadasi?

Kusadasi-art

Plaje, arome, culori, tratamente spa… sunt doar câteva dintre lucrurile care compun Kusadasi. Stațiunea turcească adorată pentru mii de factori, devenită în ultimii ani o destinație all season. Da! În timp ce mulți o știu doar pentru plăcerile vacanțelor de vară, Kusadasi si-a lărgit aria de servicii oferind distracții și iarna. În special de Revelion. Însă, cum până acolo mai e drum lung, hai să se oprim la sezonul estival șă să vedem … de ce vara Kusadasi?

Plaje

Le găsești și în Grecia, și în Spania, și în Bulgaria, chiar și în Paris. Însă nu așa. Kusadasi îți oferă golfuri intime liniștite, plaje lungi de nisip, izolate sau nu. Toate menite să-ți intre în grații și să-ți acopere fiecare cerință. , fie pline de viață, cu activități și sporturi nautice. Cele mai populare plaje sunt Ladies Beach și Long Beach. Cea de-a doua este cunoscută pentru nisipul moale care se întinde pe 18 kilometri lungime și varietatea de sporturi nautice. Îți alegi ce vrei și sigur ai o vacanță demnă de un album foto.

Clubbing

Vacanță vara la mare fără party-uri? În niciun caz! Iar Kusadasi a învățat rețeta spre distracția supremă. Noaptea, stațiunea este plină de viață. Cluburile își deschid porțile și ritmul muzicii face faleza să vibreze. Cum să nu simți adrenalină? Iar dacă distracția din club nu te coafează, optează pentru una dintre zecile de beach party-uri. Dacă însă vrei petrecei mai relaxante, mergi în cluburi cu grădini de iarbă frumoase, amenajate cu hamace, șezlonguri și perne împrăștiate în jurul tău.

Excursii pe mare

După o noapte nebună, revigorează-te cu o sesiune de întot, snorkelling sau scuba diving. Iar dacă ești prea leneș pentru oricare dintre ele, hai la o plimbare cu barca. Din Kusadasi pornesc zilnic zeci de bărci cu turiști în excursii cu barca în golfuri protejate. Golful Kusadasi este unul vulcanic, patul de mare fiind acoperit de crăpături și fisuri care emană apă fierbinte (fumaroles). Pentru scufundări, mergi la reciful Barabaros și reciful Adabanko.

Locuri istorice

Există numeroase excursii de o zi la ruinele magnifice ale vechiului Efes, la Casa Maicii Domnului, la orașul antic grecesc Aphrodisias, terasele spectaculoase din Pamukkale și la Didyma-Miletos-Priene. Dacă poți, mergi în toate. Merită.

Gastronomie pe val

Știai că Turcia se află în Top 5 țări din lume datorită gastronomiei sănătoase și plină de aromă? Varietatea mâncărurilor turcești pornește de la supe și ajunge până la gustări sau aperitive, urmate de mâncăruri din pește și carne. După terminarea cursului principal, ia o pauză. Urmează dulciurile, apoi cafeaua sau ceaiul tradițional. La finalul mesei, spune-i bucătarului „Elinize Saglik” („bine făcut, foarte delicios”). Va fi încântat. Nu mulți turiști știu cum să mulțumească.

Vacanță în Kusadasi cu iz grecesc

Într-o zi senină, din Kusadasi poți zări insula grecească Samos. Ia-ți o excursie de o zi. Feribotul pleacă zilnic în timpul sezonului de vară, la 08:30 de la Kusadasi la Samos și la 17:00 de la Samos la Kusadasi. Există, de asemenea, feriboturi zilnice din apropiere de Cesme, care merg în Chios, Grecia.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

seventeen − three =