Top Destinatii Top Travel

Destinaţii must-visit în Republica Dominicană

Odată ce ai hotărât să mergi în Republica Dominicană, următorul pas este să afli de parte a insulei ar trebui să o vizitezi. Bineînţeles, alegerea se face întotdeauna după personalitatea şi stilul propriu de a-ţi petrece vacanţa. Vrei confort, izolare, artă şi cultură sau, pur şi simplu, vrei plaje superbe cu ape limpezi şi primitoare. Fiecare parte a insulei este diferită. Şi, deşi sunt multe oraşe de explorat, ţi-am pregătit mai jos cinci alegeri comune ale turiştilor. Nu degeaba se îndreaptă majoritatea spre aceleaşi regiuni.

Punta Cana
Nu cred că mai are nevoie de introducere. Este cel mai popular centru touristic al insulei şi, totodată, alegerea perfectă pentru nunţi şi luni de miere. Sunt hoteluri all-inclusive la alegere şi ai una dintre cele mai frumoase cu nisip moale din caraibe. Cum să nu vrei să mergi? De fapt, Playa Grande, o porţiune de kilometri lungime, este considerat a fi una dintre plajele de top ale lumii, cu o mulţime de barăci cu mâncare şi magazine cu suveniruri, în special brelocuri. Iar pentru o pauză de la soare, Parcul Naţional Cabo Frances Viejo îţi oferă trasee superbe prin jungle umbrită şi căi spre far.

Samana
Încă o somnoroasă – relativ inaccesibilă, peninsula Samana s-au putea dezvolta, în curând, şi mai tare. Principala atracţie turistică de aici, din Ianuarie până în Martie, este balenele migratoare cu cocoaşă. Un alt motiv să vizitezi Samana este acela să… alţii nu o fac. Zona are o grămadă de plaje izolate, cu apusuri de soare demne de revistele de travel şi diferite activităţi relaxante, precum plimbarea cu caiacul şi relaxarea la restaurantele pe plajă.

Santo Domingo
Capitala ţării este pulsul poporului și, totodată, locul să mergi dacă-ţi doreşti doresc cultură, nu doar un nisip moale sub un palmier. Ajuns acolo, vei descoperi străzi pietruite, fortăreţe europene şi curţi coloniale, precum și o mulțime de opțiuni de luat masa şi o viaţă de noapte vibrantă, bogată în dans şi muzică live. Santo Domingo este Zona Colonială care duce chiar la malul mării, fiind una dintre cele mai frumoase centre urbane din Caraibe.

Puerto Plata
Situat pe un colţ nord-vestic al insulei, Puerto Plata are un pic din toate: plaje, terenuri de golf, staţiuni, snorkeling, scufundări şi chiar zonă de shopping. Atracţia de top este o plimbare cu telecabina spre vârful unui munte, unde ai priveliști panoramice, grădini botanice și o statuie replica al lui Hristos Mântuitorul. Demult un oraş port dinamic, Puerto Plata începe să revină uşor la fosta sa glorie, eforturile de restaurare pe termen lung fiind în curs de desfăşurare. Iar acest lucru înseamnă că acesta este momentul perfect să descoperi zona, înainte de a fi asaltată de mulţimi.

La Romana
Cu o istorie bogată în plantaţiile şi producţia de zahăr, mulţumită lui Riverside, La Romana este pe cale să devină o destinaţie turistică în toată regula. Excursii în jungle naturale, piețe, o fabrică de trabucuri și bărci catamaran spre insule private, pustii, sunt doar câteva opţiuni găsite aici. Satul artizan de ltos de Chavon este o altă alegere unic pentru turişti. Aici găseşti opere de artă originale şi suveniruri aparte, pentru amintiri de neuitat.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five × 4 =