Top sezon Top Travel

Destinații „winter sun” de top în Europa

Cuvintele „winter sun” îți pot induce imagini cu plajele însorite ale Caraibelor, cu piscine din Dubai și cu faimoasa Rivieră a Mării Roșii din Egipt… Însă ce-ai spune de un resort ceva mai aproape de casă? Patru dintre destinațiile „winter sun” de top ale Europei sunt la 5-8 ore cu avionul de București și sunt ușor accesibile de pe toate marile aeroporturi ale lumii.

Malaga, Spania
Malaga are plaje lungi și nisipoase, monumente culturale, restaurante superbe și magazine, toate la patru ore de zbor de București. Odată un sat de pescari, Malaga a evoluat în auto-proclamata „Capitala Coastei del Sol” și într-un oraș elegant, cu o zonă de portuară prosperă. Calle Lario este principala stradă pietonală comercială de shopping, care trece prin centrul orașului și este căptușită cu cafenele ciudate pe trotuar, buticuri, magazine de înghețată și baruri tapas.

Străzile care duc spre Calle Larios trec prin impresionantul oraș vechi, spre Catedrala și spre Alcazaba, o fortificație a unui palat construit de dinastia Hammudid la începutul secolului al 11-lea. Cu cele mai frumoase plaje din sudul Spaniei, cu peste 320 de zile însorite pe an și temperaturi între 17ºC – 22ºC, în perioada octombrie – februarie, Malaga este un oraș vibrant care atrage turiști din toată lumea. Pasionații sporturilor de iarnă ar trebui să opteze pentru o excursie în Sierra, Nevada, Granada, pentru pârtii de schi excelente și o gamă largă de cazări.

Funchal, Madeira
Dacă ești suficient de norocos să vizitezi Funchal de Revelion, vei avea parte de momente ca-n basme. De Revelion, Funchal este capitala celui mai mare și mai spectaculos foc de artificii din lumea largă. Insula Madeira aparține de Portugalia și se află mai aproape de Africa decât de Europa. Cu toate acestea, face parte din Europa. Aici, temperaturile medii între octombrie și februarie sunt de 20 °C. Funchal este cel mai mare oraș și capitala regiunii autonome a Madeira.

Aici găsești numeroase cazări de vacanță și multe atracții de explorat în centrul orașului. Ia telecabina până în Monte, care oferă priveliști uimitoare asupra caselor albe și asupra macoperișurilor din teracotă. Faimos pentru florile și plantele colorate, Funchal este o destinație uimitoare în una dintre cele mai idilice insule ale Europei, perfectă pentru o gamă largă de activități de iarnă. Ajungi aici cu avionul din Bucureștri, în minimum 10-1 9 ore, cu escală.

Lanzarote, în Insulele Canare
În lunile de iarnă, Lanzarote este însorit și călduros. Temperaturile între noiembrie și aprilie sunt undeva la 22ºC, iar zborurile până aici, majoritatea cu escală la Londra, durează în jur de 8 ore. Lanzarote este o destinație turistică de top, fiind amenajată cu apartamente, vile și studiouri de închiriat, precum și cu o mulțime de facilități privind sporturile nautice și varietatea gastronomică.

Iarna însorită îți permite să explorezi plajele lungi ale insulei, fără a te lovi de aglomerație. Surfingul, înotul și excursiile cu barca spre Fuerteventura sunt printre activitățile principale pentru care turiștii optează în timpul vacanțelor winter sun. Iar dacă vrei drumeții cu adrenalină, Parcul Național Timanfaya oferă peisaje vulcanice, stâncoase, lăsate în urmă de Montañas del Fuego, o zonă cu peste 100 de vulcani care au erupt în 1730. Ajungi în Lanzarote cu avionul din București, în minimum 9 ore.

Cipru
În Cipru ai peșteri acvatice, lângă Cape Greko. O destinație mediteraneană cu o temperatură medie de 21ºC în mijlocul iernii, Cipru este escapada perfectă de la clima răcoroasă din nordul Europei. Exceptând sezonul de vară, Cipru este neaglomerat și extrem de însorit. Din martie, florile insulei încep să-și etaleze frumusețea și oportunitățile de exploatare sunt fără sfârșit. Hotelurile din Cipru sunt perfecte pentru familii, cupluri și grupuri de prieteni. În mod normal, nu ai asocia Cipru cu destinațiile de iarnă, însă facilitățile de schi există și ele din martie până în ianuarie, în Munții Troodos. Zborul București-Cipru durează aproximativ trei ore.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

two + 11 =