News special

Explozie de culori la Antigua Carnival 2014!

Muzică, dans şi parade colorate. A început Antigua Carnival 2014 – cel mai mare festival de vară din Caraibe! Startul petrecerii a fost dat în 26 iunie cu celebra paradă de deschidere organizată pe străzile orașului de Sf. John, iar închiderea va avea loc în 5 august cu o competiţie de trupe Jam din Antigua. Aşa că, dacă eşti pus pe distracţie în stil Caraibe, ai toate motivele pentru o vacanţă!

Carnavalul Antiguan este o sărbătoare de muzică şi dans, organizată în fiecare an la finele lunii iulie, până în prima zi de marţi a lunii august. Cea mai importantă zi a carnavalului este j’ouvert (sau Juve), în care se cântă la steelpans (instrument muzical originar din Trinidad și Tobago). Este un festival de zece zile, în care străzile oraşului sunt invadate de costume colorate, concursuri de frumuseţe, spectacole de talent și de muzică bună.

Evenimente majore
Evenimentele majore sunt Carnavalul pentru copii, J’ouvert, Carnavalurile de luni și marți (sărbători oficiale care se încheie cu Carnavalul Oraşului), Teen Splash (în care tinerii se întrec în talente şi cultură generală), Regina Carnavalului (un show de Miss), Jaycees Caraibe (o competiţie cu muzică şi dans pentru câştigarea râvnitei coroane Jaycess), Junior Calypso (unde copiii învaţă forma de artă Calypso), Partidul Regelui (competiţei împărţită în categoriile groovy şi up-tempo, în care zece concurenţi luptă pentru titlul de Regele Petrecăreţ).

Pe lângă toate acestea, sunt organizate o serie de multe alte petreceri şi activităţi distractive, atractive atât pentru copii, cât şi pentru vârstnici. De-a lungul acestor zile se simt ritmuri caraibiene ale orchestrelor steel şi ale trupelor Jam, de mare importanţă în cadrul festivităţilor. Printre cele mai renumite trupe naţionale care vin la eveniment sunt Gemonites, Harmonites, Ebonites, Hell’s Gate, Halcyon şi East Vybes.

Calypso
În timpul carnavalului, se aud mai multe stiluri muzicale. Calypso, cel mai vechi stil, își are rădăcinile în sclavie, fiind compus de sclavi ca modalitate de comunicare. Stilul este un poliglot, o formă de improvizaţie care depinde în mare măsură de solistul (calypsonian), care „țese” sunete din mai multe culturi, într-un tot unitar liric. Concursurile de Calypso sunt de multă vreme un punct culminant de carnaval.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

three × 2 =