News

Ghizii turistici din Egipt s-au reorientat spre producția de opiu

Haosul politic din Egipt îndepărtează turiștii, iar ghizii multor agenții de travel egiptene intrate în faliment s-au reorientat spre producția de opiu. Lângă celebra stațiune Red Sea, din Egipt, în spatele unui câmp cu maci,stă o adunătură pestriță de producători de droguri probabile: un fost interpret, un fost bucătar de hotel si un șofer de taxi. Aceștia obișnuiau să lucreze împreună, ducând turiștii în expediții cu safari în deșert și întreținându-i cu mâncăruri tradiționale, muzică și plimbări cu cămila. Când turiștii au încetat să mai vină, aceștia au început o nouă afacere: producția de opiu.

30% mai puțini turiști
Scandalurile săptămânale dintre protestatari și forțele de securitate, alături de atacurile teroriste constante au speriat turiștii, făcându-i să evite vacanțele în Egpt, indiferent de perioada anului. Potrivit Ministerului Turismului, numărul turiștilor care au sosit în țară s-a micșorat cu 30% față de anul trecut, iar profiturile din acest sector s-au înjumătățit.

Sharm el-Sheikh, pustiit
În februarie, combardarea unui autobuz cu turiști a dus la moartea a trei călători sud-coreeni, iar soferul egiptean aflat la frontiera israeliană a cerut la 15 țări, inclusiv Canadei, să declare avertismente de călătorie. Regiunea de vacanță Sinai a fost puternic afectată de lovitură. Chiar în orașul principal al zonei, Sharm el-Sheikh, cu litoralul său bogat în stațiuni balneare, restaurante și cluburi de noapte, puternic păzit de armată, este practic gol.

Domenii de mac aproape de Muntele Sinai
Acum, în stânci la est de Mănăstirea Sf. Ecaterina, o atracție turistică celebră aflată în apropiere de Muntele Sinai, există zeci de noi domenii de mac. Când activitatea de turism a secat, Ahmed, un șofer de taxi de 24 de ani, spune că a investit aproape 30.000 dolari într-un izvor, dar guvernul a refuzat să le dea permisul obligatoriu pentru a crește culturi legitime precum legume.

Reorientare spre droguri
Amr Osman, a declarat că guvernul este conștient că tour operatorii beduini au început să se reprofileze pe producția de droguri, care gestionează cabinetul afiliat Frontului Național de Control al Drogurilor. Cu toate acestea, forțele militare și de securitate s-au axat pe eforturile de a zdrobi revoltele din nord-Sinai. Planurile de dezvoltare intenționează să încurajeze cultivarea legală a culturilor, urmând ca turismul să rămână în stand by cât peninsula este instabilă. La ora actuală, campaniile anti-droguri sunt sporadice.

„Mesajul nostru pentru turiști este să se întoarcă. Nu ar exista opiu dacă ar fi turism”, a spus Mahmoud. El și ceilalți doi prieteni ai săi se roagă ca producția de opium să fie o măsură temporară până când situația politică a țării se va stabiliza și eu vor putea reveni la slujbele lor în industria ospitalieră.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

sixteen − two =