News

Grecia: 22.5 milioane de sosiri turistice, până la finele 2014

Grecia aşteaptă să înregistreze anul acesta un record de 22.5 milioane de turişti străini (inclusiv pasageri de croazieră), comparativ cu 19.9 milioane de vizitatori înregistraţi în 2013, potrivit unui raport publicat recent de Alpha Bank. Raportul indică îmbunătăţirea continuă a cifrelor 2014 din turismul grecesc, în conformitate cu datele Confederaţiei Greciei de Turism (SETE), care relevă o creştere de 9% din fluxul turistic în principalele aeroporturi internaţionale ale ţării (cu zboruri aeriene directe din străinătate), în primele nouă luni ale anului 2014.

În timpul perioadei ianuarie-septembrie 2014, sosirile aeriene internaţionale au crescut cu 14.3%, comparativ cu 9.9% în aceeaşi perioadă din 2013, mai arată raportul. Cea mai mare creștere a numărului de sosiri internaţionale s-au înregistrat în aeroporturile din Peloponez (34.8%), în Insulele Ciclade (31.1%), Atena (28.3%), Salonic (15.4 %), Ionică (14.3%), Creta (6.4%) şi în Dodecanese (8%).

Investiţiile în turism
De asemenea, raportul Alpha Bank a estimat că investiţiile turismului grecesc va atinge cinci bilioane de euro, ca rezultat al construcţiilor unor resorturi de lux, precum Atalanti Hills din Atalanta, Iliada Resort din Ithaca, Kilada Hills din Ermioni, Itanos Gaia din Sitia (Creta) şi alte investiţii mai mici. Se aşteaptă ca aceste investiţii să consolideze în continuare sectorul turistic al ţării începând cu 2015, iar în acest fel Grecia va atinge o creştere şi mai mare a numărului de turiști.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

seventeen − 4 =