News

În curând – rețea de căi navigabile pe Marea Ionică

Se așteaptă ca ministerele de Transport și Navigație să coopereze cu fondul de privatizare din Grecia TAIPED și cu alte organisme competente în scopul de a crea prima rețea grecească de canale din Marea Ionicăau declarat luni știrile din presa locală.
Vestea a urmat unei reuniuni ce a avut loc duminică între operatorii căilor navigabile Corfu și reprezentanții unui fond chinez ce a investit în construcția unui nou tip de hidroavion, Dornier Seastar.
Având în vedere că aceste căi navigabile din insula Corfu sunt momentan singurele din țară ce dețin licența oficială, prima rețea navigabilă a Greciei va fi in Marea Ionică. Astfel, se așteaptă ca în viitorul apropiat să fie acordate astfel de licențe în zonele Paxi, Patra, Zakynthos, Kefalonia și Lefkada.
Membrul consiliului TAIPED, Aggelos Vlachos, a declarat pentru Athens News Agency că, în baza cadrului legislativ actual și voinței politice pozitive, este rezonabil să credem că în Grecia, în următoarele câteva luni, va fi disponibilă o mică rețea de canale.
În prezent, peste 50 de cereri pentru căi navigabile sunt în curs de aprobare. Se așteaptă ca partea ministerului ce se ocupă de infrastructură să pregătească în curând un nou proiect de lege cu scopul de a accelera procedura de autorizare.
Potrivit domnului Vlachos, calea navigabilă pe Paxi ar trebui să fie autorizată în următoarele câteva zile.
Tasos Govas, președintele Water Airports, compania ce operează căile navigabile din Corfu, a declarat că scopul este de a avea cinci-șase căi navigabile licențiate în Marea Ionică pentru o ca o rețea complet operațională să funcționeze în Grecia și companiile de hidroavioane să poată forma un program de zbor pentru acestea.
În următoarele două luni, canalul din Patra, care are o importanță strategică pentru întreaga regiune a Greciei de Vest, este de așteptat să primească licența pentru funcționare.
Potrivit domnului Govas, căile navigabile de pe celelalte insule – Kefalonia, Zakynthos și Lefkada – ar trebui autorizate în următoarele trei luni.
Deasemenea, la această reuniune a fost prezent și președintele companiei Dornier Seastar, Conrado Dornie, care aplaudă progresul Greciei.
„Corfu va fi punctul de plecare și centrul rețelei Insulelor Ionice, și legătura cu Italia…aici ar putea fi utilizate toate modelele de hidroavioane. În sfârșit ne putem conecta de la cer la mare” a spus domnul Dornie.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × 2 =