News

KLM numește un nou director executiv

KLM l-a promovat pe Pieter Elbers, CEO adjunct şi director de operaţiuni, la postul de director executiv, înlocuind-ul pe fostul danez Camiel Eurlings. Deşi contractul lui Camiel Eurlings nu expiră până aprilie 2015, acesta a hotărât să se alăture deciziei consiliului de supraveghere al companiei aeriene de a se retrage imediat din funcţia de director executiv al KLM, Hans Smits, preşedintele consiliului consultativ KLM, a spus: „Consiliul de Supraveghere KLM ar dori să-i muldumească lui Camiel Eurlings pentru contribuțiile sale aduse companiei în timpul celor patru ani de mandat la KLM . Îi dorim lui Pieter Elbers mult succes cu noile provocări ce implică noua sa poziţie.”

35.000 de angajaţi
Cât despre declaraţia oficială a fostului director executiv, Camiel Eurlings, aceasta a arătat înţelegere şi accept deplin privind decizia luat de consiuliu. „KLM este și va rămâne o companie fantastică, unde am avut placerea de a lucra cu pasiune în ultimii patru ani. Aşdori să le urez tuturor celor 35.000 de angajaţi KLM la nivel mondial toate cele bune în perioada premergătoare centenară KLM.” Elbers a fost la KLM din 1992. Pieter Elbers, 44 ani, a lucrat anterior ca ofițer şef de operare si director executiv adjunct pentru KLM Royal Dutch Airlines. El îl înlocuieşte pe Camiel Eurlings, care a preluat postul de preşedinte şi CEO anul trecut, după ce a execurat operațiuni de transport de marfă la KLM.

Programe de restructurare
Air France-KLM este în mijlocul unei restructurari, care afectează atât unitatea olandeză, cât şi brațul francez. Air France-KLM a anunţat la începutul acestei luni că o grevă a piloţilor la Air France ar reduce anul acesta câștigurile obţinute înainte de dobânzi, taxe, deprecieri și amortizări cu de 500 milioane € (633 milioane dolari). De asemenea, aceasta şi-a suspendat planurile de extindere a companiei aeriene Transavia, organizând o suplimentare a serviciilor în exteriorul Franţei şi a Ţărilor de Jos, acestea incluzând trei noi baze printre care două în Portugalia şi una în Germania.

Organizarea are loc în cadrul „Perform 2020” care înlocuieşte programul anterior de restructurare, „Transform 2015”, care va expira la sfârşitul anului, după obţinerea unei economii de peste un miliard de euro. „Ambiţioasa iniţiativă va merge mână în mână cu redublarea efortului de a reduce costurile şi de a restrânge activităţile mai puţin profitabile”, a spus Alexandre de Juniac, directorul executiv Air France-KLM.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

13 − four =