News

Magazinele grecești oferă 20% reducere turiștilor din patru “Țări Privilegiate”

Bogdan Grecu

Începând cu 2016, în fiecare an, unele magazine din Grecia vor oferi o reducere de 20 % turiștilor din patru “țări privilegiate”.

Inițiativa, denumită “Honored Country” (“Țări Privilegiate”), a fost prezentată miercuri, în cadrul unei conferințe comune de presă, susținută de Ministrul Adjunct de Externe, Dimitris Mardas și Președintele Confederației Elene de Comerț și Antreprenoriat (ESEE), Vassillis Korkidis.

Cele patru “onorate”, în acest an, sunt: Israel, Rusia, Turcia și Statele Unite ale Americii.

În timpul conferinței de presă, domnul Korkidis a declarat că, prin această inițiativă, magazinele participante au scopul de a stimula activitatea comercială în timpul sezonului turistic și, de asemenea, de a recompensa încrederea turiștilor străini aflați în Grecia.

Președintele ESEE a fost informat că, mulțumită Sistemului D.C.C. (Dynamic Currency Conversion – Conversia Valutară Dinamică), consumatorii străini vor avea posibilitatea să plătească în propria monedă, atunci când utilizează cardurile de credit în magazinele participante la inițiativa “Honored Country”.
“Este un lucru pozitiv pentru oamenii de afaceri eleni, deoarece băncile vor putea încasa comisionul de la bancile emitente ale cardurilor”, spune el.

Domnul Korkidis a remarcat, de asemenea, faptul că această reducere de 20 %, nu poate fi asociată cu alte scutiri de la impozite, deoarece deducerea de preț se va face direct în magazine.

Transportatorul aerian grec, Aegean Airlines, sprijină inițiativa și va informa vizitatorii despre cele patru țări privilegiate prin intermediul propriei reviste, aflată pe fiecare loc, în toate cele 61 de aeronave ale companiei.

În 2017, cele patru privilegiate, de această dată, vor fi China, Iran, zona Balcanilor de Vest și Uniunea Europeană.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nine + 16 =