News

Mai mulţi turişti în Thailanda, în ciuda violenţelor din 2014

Sectorul turistic thailandez înfloreşte, în ciuda tuturor incidentelor şi a protestelor soldate cu victime, înregistrate anul acesta. Thailanda a mulțumit sistemului turistic din Marea Britanie pentru sprijinul oferit de-a lungul unui an plin de provocări. Un sprijin datorită căruia numărul de vizitatori veniţi în Thailanda a crescut în primele nouă luni ale anului. Joanna Cooke, directorul de marketing al consiliului de turism din Marea Britanie, a declarat că cifrele au crescut cu cu 2.87%, la finele lunii septembrie. Iar această creştere s-a produs în ciuda loviturii de stat militare şi a protestelor din Bangkok și în alte orașe mari, evenimente înregistrate la începutul anului. În septembrie, când ţara a fost zguduită de uciderea a doi excursionişti britanici pe o plajă thailandeză, numărul vizitatorilor a scăzut cu doar 0.3%, a spus Cooke.

Sprijin continuu, turism înfloritor
„Având în vedere provocările cu care ne-am confruntat în ultimele luni, suntem foarte multumiţi de aceste rezultate și mulțumesc comerțul de turism pentru sprijinul lor continuu”, a declarat aceasta. „Thailanda rămâne o destinaţie de vacanţă sigură și primitoare și, cu rapoartele puternice de rezervări provenite de la partenerii noştri operatori turistici, așteptăm cu nerăbdare ca iarna aceasta să fie un un sezon de vârf plin cu turişti în Thailanda.”

Peste un miloion de turişti în fiecare an
Peste 800.000 de cetățeni britanici vizitează Thailanda în fiecare an. Cele mai multe vizite înregistrate sunt fără incidente, însă au existat şi atacuri (uneori violente), în special pe insulele din arhipelagul Samui. Doi cetățeni britanici au fost ucişi la 15 septembrie 2014, pe insula Koh Tao din Golful Thailandei. În 22 mai 2014, armata a preluat constrolul asupra guvernului. Înainte de lovitura militară de stat, Thailanda a înregistrat proteste şi demonstraţii pe scară largă în Bangkok și în alte orașe ale ţării. Unele dintre acestea au fost violente, iar turiştilor li se recomandă şi acum să evite zonele în care se anunţă orice proteste, întruniri politice, demonstraţii şi chiar marşuri oficiale.

Măsuri de precauţie
În timpul conflictelor, un număr mare de instituţii mass-media au fost luate cu asalt, iar unele site-uri sunt în continuare blocate. În cazul în care îţi plănuieşti o vizită în Thailanda, monitorizează ştirile locale înainte de a te îndrepta către oricare oraş. Întreabă-ţi agenţia de turism cu care mergi dacă, la ora actuală, în zona în care eşti cazat, există tensiuni şi posibile izbucniri de revolte. De asemenea, ai grijă la poliţa de asigurare pentru care optezi. Fără doar şi poate ai nevoie de una care încorporează asigurarea pentru orice situaţie, inclusiv acoperirea în urma unei lovituri de stat militare sau impunerea legii marțiale. Site-ul Autorităţii de Turism din Thailanda şi al său call center (1672 – apeşi 9 pentru limba engleză) îţi pot da informaţii şi sfaturi utile privind siguranţa, în timpul vacanţei tale în Thailanda.

navigate_before
navigate_next

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

twenty − 8 =