Airline News

Oktoberfest 2014! Angajaţii Lufthansa, în costume bavareze

Oktoberfest schimbă ţinutele Lufthansa. În perioada festivalului, echipajul companiei aeriene îmbracă din nou tradiţionalele costume bavareze de folk. 12 femei şi doi însoţitori de bord îmbrăcaţi în costume bavareze vor zbura anul acesta spre destinaţii din Asia  şi continentul Americii, începând cu Beijing în 15 septembrie, destinaţie urmată de São Paulo în 24 septembrie şi de Mexico City în 4 octombrie. „Zborurile de port popular sunt o tradiție plină de viață a companiei Lufthansa, de care pasagerii se bucură cu adevărat. Răspunsurile şi reacţiile oaspeţilor noştri sunt copleşitoare”, a declarat Thomas Klühr, membru al Consiliului Lufthansa German Airlines.

Rochii bavareze în nuanţele Lufthansa
Ca în anul precedent, echipajul companiei va purta rochii tradiţionale croite de casa de moda Angermaier Trachten, din München. Rochiile Dirndl Oktoberfest destinate însoţitoarelor de zbor au fost realizate în culorile Lufthansa: galben, albastru și alb. Corsetele sunt galbele şi inscripţionate cu flori albastre, iar fustele sunt albastre cu dungi albe. Pe lângă acestea, angajatele vor purta anul acesta şi şorţuri din mătase albastră. Bărbaţii însoţitori de bord vor fi îmbrăcaţi în pantaloni tradiţionali din piele şi sacouri, alături de veste şi jackete alpine. Culorile cravatelor sunt asortate cu rochiile Dirndl.

Galben, albastru și alb
Ca o premieră, anul acesta, şi unul dintre echipajele Lufthansa CityLine îşi va schimba uniforma cu haine tradiţionale bavareze. Echipajul va zbura pe rutele europene, care coincid cu începutul și sfârşitul festivalului Oktoberfest din Munchen. Cei trei membri ai echipajului Lufthansa CityLine vor purta rochii tradiţionale marca Loden-Frey, din München. Corsetele şi fustele sunt albastru regal, iar şorţurile sunt galbene şi ornate cu flori mici, albe, de mlădiţă. În planul schimbărilor intră şi personalul responsabil de pasagerii aflaţi pe aeroportul din Munchen. În parteneriat cu casa de modă Schustermann&Borenstein, compania aeriana îşi va îmbrăca angajaţii din acest sector în rochii dirndl şi jachete concepute exclusiv pentru Lufthansa.

Specialităţi bavareze de „First class”
Nici saloanele de aşteptare ale companiei aeriene nu vor „scăpa” de amenajare. În timpul Oktoberfest, toate vor intra în spiritul celui „de-al cincilea sezon”. În saloanele Senator pasagerii vor avea parte de covrigei şi ştrudele cu mere, carne sau brânză, iar în saloanele First Class se vor oferi delicatese bavareze, precum raţă şi Kaiserschmarrn (clătite tocate) proaspăt preparate de bucătari, în restaurantul tematic Oktoberfest.

Peste 50 de ani de tradiţie!
Tradiţia zborurilor de port popular Lufthansa are peste 50 de ani. În 1957, compania a anunţat pentru prima oară că „stewardese Lufthansa îmbrăcate în dirndls autentice vor avea grijă de pasagerii aflaţi la bordul avionului Super Constellation, pe ruta New York- Hamburg în timpul Oktoberfest din München, între 17 septembrie şi 02 octombrie. De asemenea, de acelaşi tratament vor beneficia şi pasagerii aflaţi la bordul aeronavelor Lufthansa Convair, pe ruta Londra-Munchen, în perioada 21 septembrie-5 octombrie.” La acea vreme, compania a ales albastru deschis pentru însoţitorii de zbor cu părul blond şi roz pentru cei bruneţi. După o pauză de câţiva ani, tradiţia zborurilor de port popular de la Lufthansa a fost reluată în 2005.

Sursa foto: http://www.lufthansa.com

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

17 + fourteen =