News

OMT prezice cifre record în turismul mondial, pentru 2014

Turismul internațional este setat să înregistreze un nou record la sfârșitul anului 2014, cu peste 1.1 miliarde de turiști internaționali care călătoresc anual în lume. În primele zece luni ale 2014, numărul de turiști internaționali a crescut cu cinci procente potrivit celor mai recente statistici ale barobetrului OMT -Organizația Mondială a Turismului – o creștere peste așteptări. În perioada ianuarie-octombrie 2014, volumul de turisși internationali, vizitatori cazați peste noapte, a ajuns la 978 milioane, cu 45 de milioane mai mult față de aceeași perioadă a anului 2013.

Creștere de 4.7%
Cu o creștere de 4.7%, turismul internațional continuă să crească cu mult peste tendința pe termen lung estimată de OMT pentru perioada 2010-2020 (o creștere anuală de 3.8 %), și este preconizată că va ajunge la 1.1 miliarde până la finele anului. Statistica pe regiuni arată că principalele creșteri s-au înregistrat în America (până la 8%), urmată de Asia și Pacifc (până la 5%) și Europa (creștere de 4%). Statistica pe sub-regiuni arată starurile anului au fost America de Nord, cu o creșetere de până la 9%, și Asia de Sud, cu creșetere de până la 8%. Acestea au fost urmate de Europa Mediterană, Asia de Nord-Est și Europa de Nord (toate cu creșteri de până la 7%).

Rezultate remarcabile și încurajatoare
„Având în vedere această tendință, turismul internațional este setat să se încheie în 2014 un număr record. Acestea sunt rezultate remarcabile având în vedere că diferite părți ale lumii continuă să se confrunte cu provocări geopolitice și de sănătate semnificative, în timp ce redresarea economică globală rămâne inegală și destul de fragilă”, a declarat secretarul general al OMT, Taleb Rifai.

„Mai important, vom vedea un angajament politic în creștere în sectorul turismului din multe țări. Acest fapt este încurajator, nu în ultimul rând pentru că turismul este unul dintre sectoarele cel mai în măsură să creeze noi locuri de muncă, într-un moment când acestea ar trebui să fie o prioritate pentru toți”, a adăugat acesta.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five + 8 =