Articole recente News

„Panegyria” în Grecia – Încep Festivalurile de vară în aer liber

Greece-980x490
Dacă ești un lucru pe care toți turiștii ar trebui să-l facă în Grecia, acela ar fi participarea la cel puțin un festival de vară în aer liber, numit tradițional „panegyria”. Fiecare insulă a propriile tradiții, dar, în general, aceste sărbători de vară se organizează în onoarea unui sfânt patron și oferă o mulțime de delicii, atât culinare, cât și muzicale. Organizat în piețe centrale sau lângă o biserică de sat, festivalul de vară include mese mari, bogate cu mâncăruri tradiționale, cântăreți locali și dansuri populare, la cer sunt invitați și turiștii. Și, cunoscându-i pe greci, cum să nu te distrezi?

Adormirea Maicii Domnului
„Ppanegyri” oferă o perspectivă a vieții satului de odinioară, vreme în care problemele și munca erau lăsate deoparte, iar voia bună, socializarea și distracția preluau centru scenei. În timpul acestor festivaluri, insularii lasă diferențele deoparte, se întâlnesc și petrec împreună cu toții, indiferent dacă ești localnic, turist sau un simplu trecător.

În luna august, în special în jurul zilei de 15 august – zi în care se marchează Adormirea Maicii Domnului, una dintre cele mai mari festivitățile religioase din Grecia – multe insule vor găzdui unele dintre cele mai grandioase festivaluri din țară. Așadar, acesta ar fi momentul să îți petreci vacanța în Grecia. Vremea-i bună, mâncarea va fi din belșug, muzica va răsuna în toate insulele Grecești, iar oamenii vor fi voioși, gata să îți arate adevărata Grecie.

Cele mai spectaculoase „panegyri”
Locuri în care vor avea loc cele mai spectaculoase „panegyri”: Ikaria – mai exact, în Lagadas și Yialiskari , unde vor avea loc două dintre cele mai populare festivaluri, Karpathos, Syros, Folegandros, Sikinos, Thassos, Kea, Amorgos, Paros, Mykonos, Naxos, Tinos, Nisyros Koufnisia și Lesbos.

Așadar, dacă sunteți pe oricare dintre insulele menționate mai sus, sigur vei vedea afișe publicitare ale evenimentului. Încearcă să ajungi din timp la eveniment, pentru a prinde un loc mai în față. Nu de alta, dar majoritatea insularilor își vor rezerva și amenaja mese întregi pentru familii și prieteni. Mai bine, găsește un localnic și duceți-vă împreună. În aceste zile, în fiecare insulă și în fiecare sat se servește vin și delicatese, și au trupe de muzică live.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

one × 5 =