News

Safety Check – o nouă funcţie Facebook pentru dezastre naturale

Facebook a lansat Safety Check, o funcţie nouă prin intermediul careia este facilitată comunicarea între utilizatori în timpul dezastrelor naturale. Ideea acestei funcţii a apărut în 2011, în urma unui tsunami care a inundat zona de coastă din Japonia. La acea dată, reţeaua de socializare a fost instrumentul de bază prin care membrii familiei implicaţi în incident puteau comunica unii cu alţii. Astfel că, imediat după dezastru, inginerii Facebook din Japonia a făcut primul pas în creearea unui produs care să îmbunătăţească experienţa de reconectare în astfel de situaţii. Ei au construit un forum în caz de catastrofe, pentru a facilita comunicare, lansând primul test un an mai târziu. Răspunsul a fost copleşitor. Astfel că, după ani de dezvoltare, Facebook a creat şi dezvoltat funcţia Safety Check – un mod uşor şi simplu de a spune că eşti în siguranţă şi de a-i verifica şi pe ceilalţi.

Beneficiile Safety Check
În timpul unui dezastru major, Safety Check te ajută să-ţi informezi prietenii şi familia că eşti în siguranţă, să-i verifici pe ceilalţi aflaţi în zona afectată şi să-ţi marchezi anumiţi prieteni ca fiind şi ei în siguranţă. Trebuie să ştii că doar prietenii îţi pot vedea statusul de siguranţă şi comentariile pe care le share-uieşti. Safety Check va fi disponibil la nivel global pe Android, iOS, telefoane şi desktop-uri. Echipa a creat un instrument simplu şi uşor de utilizat, care permite oamenilor să se conecteze la reţeaua lor de prieteni şi de familie, atunci când contează cel mai mult.

Cum funcționează:
Când funcţia este activată, în urma unui dezastru natural (cutremur, tsunami, inundaţii…), Facebook începe o serie de acţiuni. Dacă te afli în zona afectată, vei primi o notificare prin care Facebook te întreabă dacă eşti în siguranţă. Ulterior, el va determina locaţia în care te afli uitându-se la oraşul listat în profilul personal, ultima ta locaţie dacă ai optat pentru funcţia Nearby Friends şi locul din care foloseşti internetul.

Dacă eşti în altă locaţie decat cea indicată de Facebook, atunci poţi alege opţiunea care arată că nu te afli în zona afectată. Dacă, însă, te afli în zona respectivă, poţi bifa căsuţa „Sunt în siguranţă”, în urma căreia se lansează o notificare şi o actualizare a statusului care vor apărea în News Feed.

Dacă ai prieteni în zonele afectate de un dezastru natural şi funcţia a fost activată, vei primi o notificare cu prietenii care s-au marcat ca fiind în siguranţă. Dacă dai click pe aceasta, vei fi dus automat la marcajul de siguranţă care-ţi va afişa o listă cu toate actualizările lor.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

two × one =