Destinatii Grecia

Te logodești? Locuri unice pentru o popunere în Santorini

Propunerea de logodnă și cererea în căsătorie sunt două momente speciale, care merită amintiri de neuitat. Fie că te-ai hotărât să pui întrebarea de Valentine s Day, de Dragobete, de aniversarea unuia dintre voi sau, pur și simplu, în timpul unei vacanțe, alegerea locului și modul de a o spune sunt importante. Așadar, îți recomandăm o vacanță în Santorini și două locuri, la alegere, în care să te bucuri de marele „DA” într-un peisaj deosebit.

Inima unei peșteri naturale
Primul este drăguț, intim și aproape necunoscut chiar și de localnici. Am întrebat împrejur și nu am găsit niciun localnic care să știe de acest loc. Se află în inima unei peșteri naturale, într-o parte a calderei, oferind o priveliște unică a vulcanului. La doar câțiva pași de această peșteră naturală impresionantă, vei găsi capela Agios Nikolaos, construită cu atenție pe o stâncă din lateralul calderei. O vei găsi în zona Megalochlori a Santorini, ascunsă bine de privirile curioase ale turiștilor. Exploreaz-o mai întâi singur, pentru a nu bâjbâi drumul înainte de marea întrebare. Nu de alta, dar riști să pierzi apusul soarelui și să strici momentul.

Înaltul calderei
Al doilea loc este unic și mult mai dificil de ajuns. Este pe cel mai înalt punct al calderei, unde se află și o mică biserică. Va fi nevoie să te pregătești de o drumeție până acolo și de o porțiune de urcuș, dar frumusețea găsită merită întregul efort. Locul se află la 20-30 de minute de mers pe jos jos de-a lungul calderei, din Oia.

Socoate-ți timpul pentru a ajunge cu aproximativ 30 de minute înainte de apusul soarelui. Astfel, vei prinde un peisaj de poveste, iar propunerea de logodnă va fi cu adevărat specială. Locul emană o energie aparte și un sentiment magic. Vei fi uimit să vezi câtă liniște și frumusețe poți găsi într-un singur loc. Acesta este locul nostru preferat pentru cel mai frumos apus de soare de pe insulă.

Ambele locații sunt unice și vă vor asigura amintiri memorabile ale momentului. Ai grijă doar să-ți calculezi bine timpul, pentru a prinde apusul soarelui. Astfel, sigur vei primi un „DA” convins.

Cum ajungi, din Fira, în inima peșterii și la capela Agios Nikolaos:
Pornește din centrul Fira spre sud, ținând drumul principal (vei trecere de oficiul poștal și de Hotelul Daedalus pe stânga). Mergi drept de-a lungul marginii calderei, iar la bifurcație virează la dreapta, urmărind indicatoarele spre Pyrgo, Perissa, Port și Akrotiri. Uită-te pe dreapta după Artemis Suites Caldera, apoi virează la dreapta pe șoseaua lor.

Urmează drumul pe dreapta prin domeniul cu găini, capre și măgari (pe unele le vei zări, pe altele nu), apoi parchează la marginea calderei. Urmează traseul marcat pentru drumeții din stânga și vei ajunge la un set de scări, pe care trebuie să le cobori. Vei vedea inima calderei în dreapta și turnul cu clopot al capelei în josul stâncii, pe stânga. Ia o gură de aer, savurează momentul și priveliștea, apoi fă propunerea… La așa priveliște, poate cineva să spună „Nu”?

Cum ajungi, din Oia, la biserică
Începe prin a merge de-a lungul calderei in orașul Oia, îndreptându-te spre sud. Fă dreapta când ajungi la Perivolas Market și Deli, apoi continută drumul spre calderă până unde se termină traseul cu pietre, în zona de parcare ce arată ca o clădire industrială. Traversează parcare și ia-o pe traseul de mers pe jos de-a lungul calderei. Urmează traseul până în vârful dealului, până vei găsi o biserică (nu confunda această biserică cu cea pe care o cauți… nu acesta este locul).

Treci de prima biserică și continuă să urci dealul până în cel mai înalt punct al său. Ajuns acolo, vei vedea o mică biserică… Acesta este locul. Ia cu tine o lanternă în cazul în care vei hotărî să mai rămâi după apusul soarelui. Drumul înapoi spre Oia este abrupt și întunecat după apus. Fii cu băgare de seamă.
Gina Rotaru

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

thirteen − twelve =