Top sezon Top Travel

Top destinatii. Unde mergem în vacanța de Paște 2015

După lunile lungi de iarnă, vacanța de Paște 2015 vine ca un bonus al primăverii. Momentul perfect pentru o escapadă de relaxare, un city break interesant sau pentru descoperirea unei noi destinații, fără a ne confrunta cu asaltul turistic al verii. Dar ce destinație de vacanța de Paște 2015 să alegem? În 2015, duminica Paștelui cade în 5 aprilie la catolici și 12 aprilie pentru ortodocși, relativ târziu în sezonul de primăvara. O perioadă perfectă pentru o ieșire timpurile la Marea Mediterană și destul de bunicică dacă vrei să mai prinzi și niscava zăpadă pe pârtiile stațiunilor aflate la mare altitudine în Alpi. Cu toate acestea, noi alegem vacanța de Paște 2015 noi în destinații, unde să ai soare, mare și temperaturi cât mai confortabile.

Grecia
Grecia este una dintre cele mai căutate destinații pentru vacanța de Paște 2015. În funcție de insula sau orașul continental ales, temperatura variază aici între 15-20 de grade Celsius, tocmai bine chiar și pentru o sesiune de bronz. Se știe că cele mai frumoase sărbători religioase se petrec în Grecia, în special în insula Thassos. Dacă vrei să intri cu adevărat în spiritul sărbătorii, mergi în vacanța de Paște 2015 în Halkidiki, cea mai aproape destinație grecească de „Muntele Athos, patria Ortodoxiei”, unde localnicii respectă cu sfințenie tradițiile.
Creta se mândrește cu o vreme superbă, o selecție frumoasă de hoteluri și o colecție fină de plaje și peșteri recunoscute internațional.

Este destinația de vacanța de Paște 2015 unde să îmbini tradiția cu confortul și frumusețea naturii. Pentru mai multă agitație și entuziasm turistic alege Corfu, iar pentru ceva liniștit, mult mai tradiționl și rustic, îți recomandăm Paxos.

Spania
Spania este o alegere bună pentru vacanța de Paște 2015. Mâncarea este delicioasă, spiritul latin al localnicilor înviorează petrecerile, iar dedicarea religioasă și bucuria învierii lui Iisus Hristos se ilustrează prin numeroase tradiții și obiceiuri pitorești. Unde mai pui că sărbătoarea Pascală începe în Spania cu Domingo de Ramos – duminica ramurilor sau duminica Floriilor – si se încheie cu Lunes de Pascua (Lunea de Paste).

Îți recomandăm să eviți stațiunile supraaglomerate și să te îndrepți spre fascinanta coastă a Cataloniei, unde vei descoperi sate autentce și peșteri atractive. Dacă, însă vrei să îmbini tradiția cu distracția (mai multă distracție), orientează-te spre o vacanță de Paște 2015 în insula Mallorca sau în Ibitza. La vremea aceasta, găsești destule oferte bune pentru vacanța de Paște 2015.

Italia
Paste, arome de busuioc și roșii, prosciuto și mozzarella. Iar la toate acestea adaugă spiritul voios și tradiția unui Paște cu mese îmbelșugate în familie, alături de care să descoperi istoria fiecărei tradiție. Ce mai, o vacanță de Paște 2015 pe care o vei păstra în minte toată viața. Insulele italiene Sicilia și Sardinia sunt perfecte pentru vacanța de Paște 2015, nefiind încă foarte aglomerate. Italia continentală oferă și ea adevărate bijuterii, printre care celebra Coasta Amalfi. În regiunea sudică a Puglia vei descoperi plaje frumoase, orașe antice și un călduros bun venit din partea localnicilor.

Îți recomandăm să-ți petreci vacanța de Paște 2015 într-o casă din piatră, în locuința unui localnic (dacă ai noroc) sau să în orice altă unitate de cazare în sistem self-catering. Astfel vei putea străbate zona, vei vizita piețele și vei intra în contact cu cât mai mulți localnici. Iar asta este o vacanță de Paște 2015 în care sigur vei trăi profund tradițiile și bucuria Italiei.
Gina Rotaru

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × two =