Articole recente News Top sezon

„Fereastra de Azur” din Malta s-a prăbușit, ieri, în mare

“Fereastra de Azur” din Malta, o formațiune de rocă naturală de renume mondial, s-a prăbușit ieri în mare, din cauza coroziunii. „Un eveniment sfâșietor” după cum l-a descris premierul maltez Joseph Muscat, conform Reuters. Un eveniment care întristează o lume întreagă. Structura, care și-a câștigat renumele pentru priveliștea uimitoare spre Marea Mediterană, s-a scufundat în apa mării miercuri dimineață, după o lungă perioadă în care a fost supusă eroziunii naturale.

„Fereastra de Azur” – apariție în „Game of Thrones”.

Monumentul natural a atras vizitatori din întreaga lume și a fost prezentat în multe filme și emisiuni de televiziune, inclusiv HBO „Game of Thrones”. Autoritățile instalaseră recent semne pentru avertizarea turiștilor, interzicând accesul pe arcul monumentului pentru fotografii, spune BBC. Cu toate acestea, prăbușirea „Fereastrei de Azur” nu era așteptată în mod iminent, spun autoritățile malteze. Potrivit localnicilor veniți să fotografieze rămășițele, structura a fost răsturnată de vânturile puternice și valurile de furtună.

O formațiune naturală de renume mondial

Roger Chessell, unul dintre localnicii insulei Gozo care a văzut întâmplarea, a declarat pentru Times of Malta că a văzut întreaga scenă. „Valurile erau mari și furioase sub Fereastra de Azur. Arcada s-a prăbușit dintr-o dată în mare, făcând un un zgomot puternic și înălțând coloane de apă în jur.” Geologii avertizaseră de mai multă vreme de riscul ca această structură să se prăbușească. Conform acestora, „Fereastra de Azur” era puternic erodată, accesul pe ea fiind restricționat de o bună perioadă turiștilor. Astăzi, însă, turștii veniți în Malta mai pot vedea doar rămășițele unei formațiuni de rocă naturală de renume mondial. O formațiune care va rămâne în istorie pentru frumusețea ei.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

four × two =